Četli jste již ČSN 33 1600 ed. 2?

<< < (11/20) > >>

František Šohajda:
TO:Minařík
To doufám že normy tvoří odborníci !....Ale někdy mě připadne ,že to po sobě ani nečtou !
Pozn.: V Plzni si také mysleli že "vyrábí" odborníky... :(
Nikdo nemusí zůstávat v kanále...každý má svůj názor na věc!

Miroslav Minařík:
To. Šohajda
Rozumím co tím myslíte. Samozřejmě to v mnohých případech tak opravdu vypadá. Pokud ovšem bude uživatel normy znát všechny okolnosti, které vedou autory norem k určitým textům, nebude nabývat podobných domněnek.
Sestavení znění normy tak, aby bylo:
jednoduché a pochopitelnéobsáhlo obrovské spektrum řešení a současně bylo v souladu s jinými předpisy
... je téměř nemožné bez dalšího vysvětlujícího komentáře. Ovšem když existují jedinci, kteří věří výkladu pouze soudce ...
Ale o tom je jiná diskuse zde ...
http://diskuse.elektrika.cz/index.php?new=1&topic=14316.msg98617#msg98617

Jeho fanoušek:
Citace: Karel Lokajíček  01.12.2009, 12:25

... Když jsem totiž uváděl, že prodlužovací přívod má mít nerozebiratlen ou vidilici...... tak jsem vůbec nemluvil o ČSN 33 1600 ed.2, ale je řada svědků, kteří potvrdí, že jsem hovořil o ČSN 34 0350 ed. 2. Tady odborné věřejnosti doporučuji nastudovat úvod a dále čl. 3.6. Současně s touto normou ovšem platí i původní ČSN 34 0350 z roku 1964.Zde doporučuji k pozornosti ustanovení § 3526 a poznámku č.4 k tomuto ustanovení. Zároveň chci odkázat na stanovisko soudního znalce p. Čermáka publikované v časopise Elektro 3/98.
Přeji dobrý zrak a sluch
Loakjíček

Tady mi to hlava nebere!
Připadá mi to, že se potrefená husa ozvala.
Prošel jsem text, ale kde se pan ing. Lokajíček zmiňuje o ČSN 34 0350 ed. 2 jsem nenašel. Dozvěděl jsem se odkazy ke studiu určitých ustanovení a také výzvu k zakoupení nějakého časopisu.
To je diskusní příspěvek opravdu oničem. Kdyby nebyl učet tohoto autora certifikován, nevěřil bych je to napsal sám inženýr Karel Lokajíček!

Miroslav Minařík:
To je naše chyba!
Já s Kolegou Tobolíkem jsme v zápalu nadšení přeslechli, že Karel Lokajíček hovořil o zakapávání šroubů v souvislosti s ČSN 34 0350 ed.2 nikolv ČSN 33 1600 ed. 2.

Radim Strycharski:
Nějak mi uniká rozdíl mezi nerozebratelno stí a neoddělitelnos tí. Ve svém důsledku je to přece totéž. A pokud to není totéž, tak je asi nerozebratelná zásuvka rozebratelná.  To jest rozložitelná a složitelná do původního stavu narozdíl od té neoddělitelné . (eek)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana