Četli jste již ČSN 33 1600 ed. 2?
Kamil Novák:
Citace: František Jiráček 01.12.2009, 06:33
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,7561.0.html
Odkaz pro pana Nováka. kde tvrdí, že rozdvojka je prodlužovací šňůra (bez šňůry).
A v čem je problém ? :o Jaká je tedy souvislost mezi mechanickým provedenám prodluž. šňůr a rozbočkami ? :-[
Citace: František Jiráček 01.12.2009, 06:33
A ta rozbočka na fotce má zrovna šroubky na takovej divnej třípaprskovej šroubovák.
A zkoušel jste to, co nazýváte šroubky povolit ? ;)
Lubomír Jindra:
Citace: Kamil Novák 30.11.2009, 22:35
Jenomže narozdíl od ryze české ČSN 34 0350 je nerozebírateln é provedení u prodlužovacích šňůr uvedeno v IEC (60050-461). (norm)
Nemyslím chybu v opisu, ale chybu v principu.
Citace: Rozmahel Vladimír 29.11.2009, 14:22
Je zvláštní, že taková hloupost strhne lavinu. Už to tu bylo uvedeno. V úvodu normy na straně 5, je jasně uvedeno, že pokud " cokoli " nevyhovuje této normě a neohrožuje bezpečnost smí být provozováno. V této normě není rozlišeno napětí, jak tedy budou prováděny prodlužky 400V? (wall) (wall)
Už to tu jednou uvedl Standa1:
ČSN 34 0350 ed.2:
4.1.1 Elektrické předměty a zařízení připojované oddělitelnými pohyblivými přívody musí mít přívodku, ke které se pohyblivý přívod připojí odpovídající nástrčkou, nebo musí být opatřeny vidlicí, ke které se připojí prodlužovací přívod s jednonásobnou zásuvkou. Prodlužovací přívody s rozebíratelnou pohyblivou zásuvkou musí být opatřeny nápisem: „Nezasahujte do zapojení".
To řeší prodlužováky na všechna napětí. End of storry. (beach)
Karel Lokajíček:
Vážení, jsem nucen se k dané problematice vyjádřit. Vždy při jakékoliv příležitosti říkám, že normy je nutné číst důsledně, teď to musím rozšířit o to že je nutné i dobře poslouchat. Když jsem totiž uváděl, že prodlužovací přívod má mít nerozebiratlen ou vidilici...... tak jsem vůbec nemluvil o ČSN 33 1600 ed.2, ale je řada svědků, kteří potvrdí, že jsem hovořil o ČSN 34 0350 ed. 2. Tady odborné věřejnosti doporučuji nastudovat úvod a dále čl. 3.6. Současně s touto normou ovšem platí i původní ČSN 34 0350 z roku 1964.Zde doporučuji k pozornosti ustanovení § 3526 a poznámku č.4 k tomuto ustanovení. Zároveň chci odkázat na stanovisko soudního znalce p. Čermáka publikované v časopise Elektro 3/98.
Přeji dobrý zrak a sluch
Loakjíček
František Šohajda:
Ve článku 3.6 ČSN 34 0350 ed.2 je to pěkně popsáno...
Ale slova, že se k sobě "hodí" a "nehodí" to u elektrikářů by nemělo být! Mě to připadne, jak kdyby to skládali děti v obecné, a ne odborníci na slovo vzatí!? >:(
Je to napsáno i v úvodě 34 0350 ed.2 .........nemus í být vyřazeny z užívání a mohou být i nadále používána...
(norm)
Miroslav Minařík:
Citace: František Šohajda 01.12.2009, 13:01
Ve článku 3.6 ČSN 34 0350 ed.2 je to pěkně popsáno...
Ale slova, že se k sobě "hodí" a "nehodí" to u elektrikářů by nemělo být! Mě to připadne, jak kdyby to skládali děti v obecné, a ne odborníci na slovo vzatí!? >:(
Je to napsáno i v úvodě 34 0350 ed.2 .........nemus í být vyřazeny z užívání a mohou být i nadále používána...
(norm)
Myslím, že naše normy odborníci tvoří. Pokud existují připomínky, mohou se vznášet. Pokud existují bystřejší odborníci, kteří nechtějí normy tvořit ani připomínkovat, mají své svobodné právo zůstat v kanále a mlčet. Nebo křičet, že kdyby oni bývali byl tam ....
Kdo se jednou zapojí do normotvorby zjistí, že vše co je napsáno má důvod. Nikoliv, že se to napíše za pět minut a hotovo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana