Jak maximálně využívat FV elektrárnu a nedodávat přitom energii do sítě?

<< < (4/7) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: stanislav mikeska  21.11.2009, 22:31

Dotaz zněl na "dané fázi"  a u RD je v naprosté většině 3f zapojení... všechno jsou jen dedukce

;D ;D ;D ;D
Pane mikesko, myslím, že byste neměl tolik pít.

stanislav mikeska:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.11.2009, 22:51

;D ;D ;D ;D
Pane mikesko, myslím, že byste neměl tolik pít.

aha, došly argumenty, to je  u vás běžné! To že dotaz neudával žádný výkon a klidně může být 5 kWp, ale i 15kWp a stavěli jsme i 50kWp ,  znamená jen jedno, točíte se jen kolem jedné vycucané veličiny a přitom doatz byl o něčem jiném, jak nejlépe využít výrobu z FTV........

Jan Štěpán:
mezi cucáním a zkušenostmi je velký rozdíl...

Prosím tazatele aby upřesnil parametry. Jinak se dál nehneme.

stanislav mikeska:
přesně tak, a proto byla moje první odpověď správná na položenou otázku. Vše ostatní byly jen veletoče kolem prvního vycucaného čísla... (norm)

Jan Štěpán:
Vy si nedáte pokoj. Vzdávám se, šiřte si tu ty vaše bludy. vám se snažit něco vysvětlit je jen ztráta času.

vaše správná odpověď je:
Citace: stanislav mikeska  21.11.2009, 09:30

Potřebujete, MaR, střídač a baterie

to vám tedy závidím, FVE bych od vás rozhodně nechtěl, neboť kromě podle vás dostačujících věcí je i pro běžnou elektrárnu potřeba ještě pár dalších komponent.
To se vůbec nebavím o tomto konkrétním požadavku. Navíc stále čekám na vaši jednofázovou nabíječku odebírající ze sítě trvale 1-3kW/h (přirozeně použitelnou doma) ;D a k tomu odpovídající velikost akumulátorů. Zajímala by mne (možná i tazatele) ekonomická návratnost takového systému při ušetřené, ať nežeru 2Kč/kWh.  ;D

Tazateli doporučuji, pokud chce, ať se přímo obrátí na mne, nebo pana Švejkovského, neboť jsme se již na řešení problému shodli mimo tuto diskuzi. Případně na ostatní odborníky s PRAXÍ v navrhování FV elektráren, nebo chcete-li výroben.

Tímto svou účast v této diskuzi končím a přenechávám zde plné pole panu Mikeskovi...  (beach)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana