Jak maximálně využívat FV elektrárnu a nedodávat přitom energii do sítě?
Karel321:
Mám novou fotovoltaickou elektrárnu na střeše RD. Abych pokud možno maximálně využil, co mně FV dá, potřebuji nejaký systém, který měří:
1/ co FV vyrobí 2/ jaký je odběr v domě na dané fázi, na které FV pracuje,
a 3/ pokud se více vyrobí, než spotřebuje, aby se sepnul okruh, na kterém budu mít spotřebič na elektrické vyhřívání 1800l boilerů, které mám ve sklepě.
Můžete mi poradit, zda toto lze udělat, a v jakých nákladech se zde řešení pohybuje?
#uft#
stanislav mikeska:
Potřebujete, MaR, střídač a baterie
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: stanislav mikeska 21.11.2009, 09:30
Potřebujete, MaR, střídač a baterie
Jste si jistý, že jste správně pochopil otázku? :o
Pravděpodobně máte smlouvu s distributorem na prodej přebytků.
Záleží na typu střídače, ale každý má možnost doplnění o piggyback modul, pomocí kterého vás bude střídač informovat o vyrobené energii.
Řešení nebude úplně triviální, vidím to na piggyback modul, elektronický elektroměr s možností vysílání impulzů, PLC a stykač.
Bez projektíku se s tím budete dost trápit, náklady na realizaci bych typnul okolo 30-50 tisíc.
Co vás vede k tomu, že distributorovi nechcete energii prodat?
stanislav mikeska:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 21.11.2009, 09:45
Jste si jistý, že jste správně pochopil otázku? :o
Pravděpodobně máte smlouvu s distributorem na prodej přebytků.
Záleží na typu střídače, ale každý má možnost doplnění o piggyback modul, pomocí kterého vás bude střídač informovat o vyrobené energii.
Řešení nebude úplně triviální, vidím to na piggyback modul, elektronický elektroměr s možností vysílání impulzů, PLC a stykač.
Bez projektíku se s tím budete dost trápit, náklady na realizaci bych typnul okolo 30-50 tisíc.
Co vás vede k tomu, že distributorovi nechcete energii prodat?
Otázka zněla: Jak maximálně využívat FV elektrárnu a nedodávat přitom energii do sítě?
Takže moje odpověď byla vyčerpávající!
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: stanislav mikeska 21.11.2009, 09:59
Otázka zněla: Jak maximálně využívat FV elektrárnu a nedodávat přitom energii do sítě?
Takže moje odpověď byla vyčerpávající!
To ano, ale úplně k ničemu. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana