Jak maximálně využívat FV elektrárnu a nedodávat přitom energii do sítě?

<< < (2/7) > >>

stanislav mikeska:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.11.2009, 10:35

To ano, ale úplně k ničemu.  ;D

Jaký dotaz ,  taková odpověď, jak můžete dokonce mluvit o cenách ,  když nevíte o projektu vůbec nic?

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: stanislav mikeska  21.11.2009, 10:42

Jaký dotaz ,  taková odpověď, jak můžete dokonce mluvit o cenách ,  když nevíte o projektu vůbec nic?

Jste si jistý? Kdybyste si přečetl dotaz a nejenom nadpis, tak byste zjistil, že obsahuje poměrně dost informací.
1) Tazatel už FVE má a ta vyrábí. Odpověď, že si má pořídit střídač je nesmyslná.
2) Protože vlastní licenci ERÚ, nemůže si jen tak měnit konfiguraci elektrárny.
3) Poznámka o bateriích zavání ostrovním režimem, který nemá povolen.
4) Řešením jeho požadavků by byla dodatečná montáž měření výkonu FVE a odběru RD, sběr dat do PLC a doplnění spínacího prvku do instalace. Cena podle místní náročnosti + software je taková, jakou jsem odhadl. Závisí kromě jiného na použitém střídači.
5) Ještě nějaké dotazy? Možná by bylo vhodnější, kdybychom si vše vyříkali mimo toto vlákno.

stanislav mikeska:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.11.2009, 10:58

Jste si jistý? Kdybyste si přečetl dotaz a nejenom nadpis, tak byste zjistil, že obsahuje poměrně dost informací.
1) Tazatel už FVE má a ta vyrábí. Odpověď, že si má pořídit střídač je nesmyslná.
2) Protože vlastní licenci ERÚ, nemůže si jen tak měnit konfiguraci elektrárny.
3) Poznámka o bateriích zavání ostrovním režimem, který nemá povolen.
4) Řešením jeho požadavků by byla dodatečná montáž měření výkonu FVE a odběru RD, sběr dat do PLC a doplnění spínacího prvku do instalace. Cena podle místní náročnosti + software je taková, jakou jsem odhadl. Závisí kromě jiného na použitém střídači.
5) Ještě nějaké dotazy? Možná by bylo vhodnější, kdybychom si vše vyříkali mimo toto vlákno.

1/ Jestli tazatel má  FTV a vyrábí a dodává ,  tak má úplně VŠECHNO! Ale podle dotazu má spíš jen panely
2/ add 1/
3/ baterie řeší účelnější využití spotřebování výkonu FTV, neřeším povolení provozu
4/ add 1/ a protože není znám výkon FTV ,  neznáme ani cenu!! ani odhadem!!

Jan Štěpán:
Citace: stanislav mikeska  21.11.2009, 09:30

Potřebujete, MaR, střídač a baterie

Můžete mi prosím upřesnit, jak jste toto myslel?
střídač a baterie chápu, ale nejsem si jistý jak funguje to MaR? Jaké komponenty navrhujete?

Citace: stanislav mikeska  21.11.2009, 12:15

1/ Jestli tazatel má  FTV a vyrábí a dodává ,  tak má úplně VŠECHNO! Ale podle dotazu má spíš jen panely
2/ add 1/
3/ baterie řeší účelnější využití spotřebování výkonu FTV, neřeším povolení provozu
4/ add 1/ a protože není znám výkon FTV ,  neznáme ani cenu!! ani odhadem!!

1/ podle dotazu má VŠECHNO. Usuzuji tak z věty
Citace: Karel321  18.11.2009, 16:38

2/ jaký je odběr v domě na dané fázi, na které FV pracuje,

3/ vzhledem k tomu, že má FV napojenou na nějakou fázi, má Zelený bonus. Tedy ZAKÁZANÝ ostrovní provoz.
4/ add1/ nechápu? vy neznáte výkon, ani odhadem? Pro FV připojené na 1 fázi se bavíme o instalovaném výkonu max. 5kWp tzn. max.230V/21A AC.

Závěrem: pokud zde nepředložíte konkrétní řešení části MaR, o čemž po vašich reakcích začínám pochybovat, tak tu jen plácáte blbosti...

Konkrétní řešení pro takovou FVE by mne také velmi zajímalo.

Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.11.2009, 09:45

Pravděpodobně máte smlouvu s distributorem na prodej přebytků.
Záleží na typu střídače, ale každý má možnost doplnění o piggyback modul, pomocí kterého vás bude střídač informovat o vyrobené energii.
Řešení nebude úplně triviální, vidím to na piggyback modul, elektronický elektroměr s možností vysílání impulzů, PLC a stykač.
Co vás vede k tomu, že distributorovi nechcete energii prodat?

taky myslím. K poslední otázce: prachy, co jiného.
když to co vyrobí spotřebuje, nic nekupuje. Když vyrobí a nespotřebuje, prodá distributorovi za cca1-2Kč. (pokud já vím). Jenže energii nakupuje za cca 2,5-4Kč. Takže když mu to uteče do sítě distributora, vydělá míň, než by mohl...

Hugo K.:
Jestli má J.Štěpán pravdu, a elektřina z fotavoltiky se prodává distributorovi za 1-2 Kč ,tak proč je výstavba fotavoltiky takový hit ?

Někde jsem četl o dotované výkupní ceně okolo 13 Kč, a od té doby žiji v přesvědčení že se fotavoltika pořizuje právě kvůli této ceně.

Jak to tedy předsedo je ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana