Jak vypočítat impedanci smyčky pro návrh kabelového vedení?

<< < (3/6) > >>

Petr Doležal:
Kdyby v otázcě nebylo 230V, ale 400, tak by to IT Sichr zvládl.
Když spustíte Sichr, tak vám naskočí nejužívanější síť TN-C

Dobiáš Miroslav:
pro pana Svejkovského:

Ano, když jsem reagoval na toto téma, jaksi jsem přešel, že se jedná o IT síť. Své příspěvky píšu "od boku".  Ale k něčemu to bylo dobré, po dlouhé době jsem se musel podívat do normy.  I pro sítě IT se neživé části uzemnují. Mohou se uzemnit i jako celek. Vznikne tak ochranný vodič a ten se přizemnuje. Takto byla provozována IT síť  3x500V v tehdy ještě n.p. BENAR. Od té doby jsem se s tím nesetkal. No snad to zase tak velká chyba nebyla. Ostatně bylo by zajímavé, k čemu bude síť tazatele využita.

Co se týče "průkazu bezpečnosti" - tento požadavek vychází z nového uspořádání požadavků na bezpečnost na základě nové legislativy, která platí již více než 10 roků. Více jsem situaci rozebral v časopisech ELEKTRO již v roce 2001. Také jsem znovu na problematiku upozornil v tématu o revizích s názvem "Co říkáte na tuto ukázkovou revizní zprávu bez mého kometáře" - Byl jste prvním, kdo reagoval na můj příspěvek. V současné době je v tomto tématu více než 12 000 shlédnutí. Asi by to stálo za samostatné téma k diskusi. Měl by se také někdo vyjádřit, především projektanti, vždyť se jich to dotýká v první řadě.

pana Kolesu neznám

kabel je vodič - nevidím v tom problém /tedy jednožilový ,  i vícežilový/

IM:
Citace: dolac  01.10.2009, 21:37

Pán Wagner evidentne uviedol zmätočné informácie, takže naozaj ťažko niečo radiť, kým svoju otázku neopraví.

(jednicka)

Jirka Š. Svejkovský:
Pane Dobiáši, co se týče "Průkazu bezpečnosti",  našel jsem pouze váš článek zde: http://www.(Neprověřený návratový kód zadané adresy).cz/index.php?id_document=25053

Použití tohoto dokumentu za současného zrušení revizí je dle mého názoru pouze váš pohled na věc, nikoliv požadavek nějaké závazné nebo nezávazné normy (nařízení vlády...). Nebo jsem něco přehlédl? váš názor na zrušení revizních techniků a srovnání s "mostem" je docela úsměvný. Včera jsem zrovna na revizi instalace bytu nechal elektrikáře předrátovat půlku rozvodnice, protože chybně zapojil FI - nebyl funkční. Mimochodem, mosty se zkouší a pravidelně revidují taky.

Soustava 3x500V IT se běžně používá na šachtě nebo v hutních provozech.

Dobiáš Miroslav:
zkuste tento odkaz
http://diskuse.elektrika.cz/index.php?PHPSESSID=1a23282d07d01f1367ec036df605656f&topic=8553.30

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana