Proč mám na vstupu do rozvaděče vypínač a nikoliv jistič?
Lubomír Jindra:
Celkově bych nic nenamítal, jen mě vždycky pobaví nekonečná fantazie pánů projektantů při vymýšlení značek. Například zde proudové chrániče FI1 a FI2 se spouští s "teplotním účinkem"... no bude to asi nějaká "horká" novinka >:D
Miloslav Zubal:
Citace: Lubomír Jindra 25.09.2009, 21:01
Celkově bych nic nenamítal, jen mě vždycky pobaví nekonečná fantazie pánů projektantů při vymýšlení značek. Například zde proudové chrániče FI1 a FI2 se spouští s "teplotním účinkem"... no bude to asi nějaká "horká" novinka >:D
možná je navržen chránič Moeller typu PHF, který má integrovanou tepelnou ochranu kontaktů proti přetížení :)
Lubomír Jindra:
Citace: Miloslav Zubal 26.09.2009, 10:56
možná je navržen chránič Moeller typu PHF, který má integrovanou tepelnou ochranu kontaktů proti přetížení :)
Věříte svému tvrzení? :)
Kamil Novák:
Citace: Martinnr 25.09.2009, 17:58
Ako tomu mam rozumieť presne, to si mam dať Rozvadeč vyrobiť,
Přesně tak, to je dle současně platných předpisů jediná správná cesta. (norm)
Ale veď bežne čo ja viem sa montujú rozvodnice priamo u ivestora. Elektrikar nakúpi podla projektu potrebné príslušenstvo aj skrinku osadí v dome pozapaja urobí komplet rozvod ...
Přesně tak, to je dnes naprosto běžný, ale CHYBNÝ způsob "výroby" rozvaděčů. (plc)
... na koniec príde Rev. Technik urobiť revíziu.
Toto je poměrně rozšířený omyl !
rozvaděč je VÝROBEK a tudíž jediný,kdo má oprávnění jej hodnotit je jeho VÝROBCE, nikoli RT. (no)
Martinnr:
Zaujímavé že v tomto smere sa to robí už dlho a legislatíva nič. O koľko sa asi predraží Domová rozvodnica keď ju musí výrobiť opravnená firma?
Ono to bude asi o ekonomike, ekonomické je si ho nechať spraviť u elektrikára a potom revíznu správu. Každý keď stavia dom snaží sa ušetriť, kde
sa dá. V žiadnom prípade si nemyslím že vyhotoviť rozvádzač u firmy je zlé riešenie, ale myslím že veľmi nákladné. Viete mi odporučiť neakú firmu na slovensku ktorá mi ho vyrobí za rozumnú cenu, aj keď to bude asi u každého individuálne. Ďakujem
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana