Proč mám na vstupu do rozvaděče vypínač a nikoliv jistič?

<< < (3/8) > >>

Kamil Novák:
Citace: Martinnr  25.09.2009, 07:50

... ale pokiaľ ja viem, istič sa nemôže použivať ako vypínač.

A proč ?

A čo potom vravý selektivita? v tomto prípade tam neplatí keď v elektromerovej skrinke mam istič 25/3.

Nic, protoze tam ten jistič slouží pouze jako hlavní vypínač.  ;)

... len som chcel vedieť čo tam za kus mám kúpiť namiesto QM1

Jak už ván napověděl kol. Beláň, nekupujte nic.
To přenechte firmě s oprávněním k výrobě rozvaděčů. Vy to můžete zaplatit, což je taky důležitá funkce.  :D

Václav 3:
to Martinnr:

Chcete radu, ale neposloucháte ji. Kolega Beláň vám již jasně napsal, jak je to s výrobou rozvaděče. Rozvaděč je výrobek, má mít dokumentaci a štítek, vyrábí ho firma, která má k této činnosti oprávnění a typový kus má testovaný ve státní zkušebně.

František Šohajda:
TO:Martinnr
Co je to jistič ? Laicky, je to vypínač který odpojí vadnou část instalace...
Tak proč by se neměl /nemohl/ používat jako vypínač ?? :D

Martin Novák:
Nechapu tuhle modu, cpat vsude misto hlavnich vypinacu jistice. Asi "at je co natahovat" kdyz dojde ke zkratu a impedance site jsou nizke...

Ano, jistic lze teoreticky pouzit jako vypinac stejne jako lze teoreticky pouzit kleste od Knippexu na zatloukani hrebiku. Ale proc ?

To Belan:
Ja psal o tom jistici s oznacenim vypinace. To probuh nema ten clovek v CADu znacku vypinace? To ze jsou tam chranice na vsech vyvodech jak maji byt je snad dneska uz samozrejmost.. .

Jirka Š. Svejkovský:
Jediný rozdíl mezi jističem 40B a vypínačem 63A jsou dvě stovky (v neprospěch zákazníka).

Selektivita vůči 25A před hodinama funguje asi do 150A, takže při zkratu opravdu může občas vybavit i ten jistič 40A.

Jako projektant říkám, že to není košer, jako revizní technik už jsem viděl horší řešení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana