Mám se v 3+1 rozhodnout pro přímotop nebo akumulační kamna?

<< < (14/15) > >>

Jiří Skořepa:
Na PID regulaci jsem se ptal z toho důvodu, že je nabízena  jako  regulace k přímotopným panelům s akumulací zn.  Zefyr - konkrétně tam je nabízen Siemens. Po prostudování různých  příspěvků o PID regulaci se mi  tato regulace vůbec nejeví jako špatná volba.  Sice je o něco dražší než regulace  vyp.-zap.,  ale asi uživateli přinese větší komfort a  kolísání teploty nebude tak znatelné.   Zajímalo by mě zda uvedenou regulaci lze užít i pro řízení elektrokotle?

Jiří Skořepa:
Zajímalo by mě,  kdybych elektrokotlem  topil i ve VT,   kvůli zachování tepelné pohody,  jakou částku navíc bych tak asi protopil?

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Skořepa  16.11.2009, 15:51

Na PID regulaci...Zaj ímalo by mě zda uvedenou regulaci lze užít i pro řízení elektrokotle?

Pokud se ptáte na princip regulace, pak ano, lze. Vďaka (lehni, robote!) tepelné setrvačnosti vodního systému ale bude rozdíl v chování oproti ON/OFF termostatu (s malou hysterezí) jen minimální, zvláště pokud byste si v zájmu šetření instaloval na radiátory termoregulační hlavice.

Citace: Jiří Skořepa  20.11.2009, 17:37

Zajímalo by mě,  kdybych elektrokotlem  topil i ve VT,   kvůli zachování tepelné pohody,  jakou částku navíc bych tak asi protopil?

Abych to přeložil do češtiny, ptáte se, kolik vás bude stát, když nedodržíte smluvní podmínky pro sjednaný tarif. a dodavatel se to nedozví, že? To není otázka pro toto fórum.

Jiří Skořepa:
Tak to jsem nevěděl, že bych tím porušil smluvní podmínky.  Dotaz beru zpět.

stanislav mikeska:
V zásadě je to jedno co použijete, důležité bude jakou tepelnou izolaci má váš byt! A tím tedy ztráty energie !

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana