Mám se v 3+1 rozhodnout pro přímotop nebo akumulační kamna?
Jiří Skořepa:
pro Milan Exler: No pod 20 hodin s NT snad už nepůjdou.
pro Vl. Rozmahel: v bytě jsou v současné době opravdu přímotopy. Jsem ochoten provést úplnou rekonstrukci topení. Na rozseknutí jaké topení zvolit, mám ještě čas, zatím bydlíme jinde, tak chytám postřehy od odborné veřejnosti :) J. Skořepa
Jiří Skořepa:
Tak ještě stále mám čas na rozmyšlenou, a tak očekávám další rady, jaké topení do bytu zvolit. Jak již jsem psal, výběr jsem zúžil na panely s akumulací (Evo, Mirava), s digitální regulací v každé místnosti a elektrokotel + radiátory + regulace + termohlavice. Panely s akumulací vyjdou na cca 50.000 - 60.000,-Kč a elektrokotel s radiátory na cca 60.000 - 70.000,-Kč. Od zvoleného topení očekávám především úsporu el. energie, plně automatický provoz a tepelnou pohodu.
Zdenek Hejčl:
Koukněte také sem: http://vytapeni.tzb-info.cz/t.py?t=1&i=211, když máte ještě dost času a zkoumejte. :)
Jiří Skořepa:
Tak nakonec zvítězila varianta elektrokotel + regulace dle vnější a vnitřní teploty. V nejbližší době budu realizovat.
Dingo:
Pokud máte u pozemku plyn a v budoucnu by byl zaveden do domu, tak to teplovodní topení je asi dobrá varinata, elektrokotel vyměníte za plynový a je to (musí tam být samozřejmě komín)
Jinak osobně bych volik podlahové vytápění el. kabely, když by to nešlo jinak, případně mít teplovodní podlahové vytápění.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana