Mám se v 3+1 rozhodnout pro přímotop nebo akumulační kamna?
Jiří Skořepa:
Všem . Dnes jsem prostudoval ještě nějaké diskuze a jsem zas na vážkách, jestli panely Evo, Mirava ap., nebo elektrokotel + radiátory. Tak nějak jsem se smířil s tím, že stejně nakonec neušetřím žádné peníze, ať zvolím jakýkoliv druh topení, ale jde mi také o tepelnou pohodu. A tak se ptám, který systém topení mi dá větší tepelnou pohodu, el. kotel, nebo panely s akumulací. U panelů se mi navíc líbí možnost jejich 100% regulace, které dosáhnu s dig. termostatem s týdenním programem, který bude v každé místnosti. Regulace el. kotle je složitější (ruční nastavování regulace komextherm, případně jiné, podle vnější teploty + štelování termohlavic v každé místnosti). Tak skutečně nevím.
Jiří Skořepa:
Jenom pro upřesnění ještě uvádím, že elektrokotel s radiátory a regulací do mého bytu 3+1 vyjde na cca 65.000 - 75.000,-Kč. Panely Evo, Mirava ap. s regulací vyjdou na cca 50.000,- až 60-000,-Kč. Rozdíl +- 10.000,-Kč není velký. Proto uvítám každou radu zda se rozhodnout pro elektrokotel, nebo pro panely. Další způsoby vytápění jsem vypustil - podlahové topení tam nejde, aku kamna, ani infrapanely nechci. Pak už snad zbývají jenom olejové radiátory a ty se mi zdají poněkud "humpolácké" z důvodu jejich umístění na kolečkách a beru je spíš jako nouzovku.
Rozmahel Vladimír:
...a topení v bytě je řešeno el. přímotopy....
Z vás to leze jako z chlupaté deky. Psal jste, že v bytě je již stávající přímotop. Tzn, stávající rozvody jsou provedeny a neměl by být problém vyměnit pouze topné elementy. Ty olejáky lze přeci taky posadit na vhodné konzoly na zeď, stejně jako radiátory. Pokud chcete předělávat vše, tak potom je rozvod radiátory univerzálnější stran možné výměny kotle...
Už by bylo vhodné to rozseknout, jinak bude brzy jaro. :D
IM:
Malý postřeh:
Tarif pro přímotopy 20h NT byl ještě vloni ve svátky, soboty, neděle 24h. Nyní to potichu "vylepšili" také na 20h.
Možná přijde něco dalšího.
Milan Exler:
TO: Illek
pročetl jsem si ceníky EONu a ty soboty, neděle a svátky odsud potichu zmizely - uvádí 20 hodin denně (D 45). Mají tam i staré ceníky (2006, 2007 a 2008) a světe div se - tam se taky uvádí DENNĚ 20 hodin. Tu jejich "úpravu" udělali 4 roky pozpátku, copak asi tím sledují?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana