Mám se v 3+1 rozhodnout pro přímotop nebo akumulační kamna?

<< < (5/15) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Schwarz  03.10.2009, 21:37

...
Pokud máte v místnosti přímotop, nemáte tam žádný předmět, který by "vyzařoval teplo" a tak pro příjemný pocit musí být teplota vzduchu vyšší než tam, kde je v prostoru "topný předmět",  tj. radiátor, kamna, krb,...
A vyšší teplota vzduchu má větší ztráty do okolí,...

Nezlobte se, ale tady trochu zamlžujete pojmy. Přímotop je označován jako přímotop proto, že nemá velké akumulační schopnosti a teplo rovnou předává do vytápěného prostoru. To ale vůbec nesouvisí s tím, jestli je to přímotop konvekční, sálavý nebo něco mezi.

MiraP:
Citace: Kamil Novák  02.10.2009, 19:35

A navíc máte v současné době možnost získat japonskou dotaci a to není úplně nicotný peníz !  (jupi)

(plc) cha-cha, a kolik myslíte, že je domácností, které tu dotaci využily. Podmínky nejsou zrovna výhodné, možná pro firmy, které by to chtěly provádět.

Jiří Skořepa:
Takže jsem se rozhodl pro následující řešení - vnitřní zateplení vnější stěny  polistyrenem o síle 5 cm + perlinka + štuk a  el. přímotopy vyměním za el. přímotopy s akumulací (evo, mirava ap.) +  dig. regulace v každé místnosti s týdenním programem.  Úspory se pak dle mého názoru musí dostavit.

Rozmahel Vladimír:
Izolace zevnitř je hloupost. Budete bydlet v jakémsi chemickém prostředí polystyrenové krabice. Bude to mít útlum zvuku, posunete rosný bod zdiva zvenčí až na hranici polystyrenu, je to ta nejnevhodnější varianta.
Zakryjete el.instalaci, atd... (wall)

Jiří Skořepa:
Od izolace zevnitř ustupuji a  dále jsem se rozhodl zainvestovat a do bytu si pořídit elektrokotel a klasické radiátory Korádo + regulaci.   Vede mě k tomu především  tepelná pohoda, kterou klasické radiátory vydávají a úspora  el. energie.  kdy bude dům zateplen zvenku, nevím. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana