Už jste navrhovali do projektu BIO instalaci?

<< < (6/9) > >>

Petr Kuklinek:
Znám lidi, kteří pracují třeba jeden metr daleko přes nějaké stínění od vf triody produkující výkon 70kW.
Pokud si tento člověk pořídí v ložnici stíněně kabely, bude to pro jeho organizmus takový šok, že nedožije rána...
Omlouvám se za černý humor, ale nevím co víc na toto téma říci.

Petr Kuklinek:
Asi jsem se přihlásil do diskuze příliš pozdě..
už to možná nikdo nečte...
Ale ještě jednu poznámku mám.. pokud bych byl před svobodnou volbou zda investovat třeba zbytečných 100tisíc do tohoto projektu nebo je spláchnout do záchodu tak volím druhou možnost...prot ože efekt bude stejný a nebudu mít starosti s uklízením.. Ale na druhou stranu říkám - žít z blbosti jiných není až takový "hřích" jako tunelování nebo jiné podvody...
Když budem trochu optimisté a bude vhodná konstelace hvězd, tak každá obchodní transakce je zdaněna a přinese aspoň malinkou korunku do státního rozpočtu...
třeba opravíme kousek silnice po zimě nebo uděláme něco jiného potřebného...
Hlavně vyzývám lidičky kteří nevědí co s penězi... nakupujte nakupujte...
Ale kdybych byl na vašem místě nakupuji u seriozních obchodníků a používám služby kvalitních řemeslníků

Jura Krikl:
Pane Kuklinek - Zaruka seriozních obchodníku a kvalitních řemeslníků - jak ji poznáte.
Ruku na srdce - nikdy jste nekoupili nějaký supr výrobek, který se tvářil velice spolehlivě a cena vás přesvědčila:-D, ja jo a dodnes si to vyčítám.
Denně se potkávám s lidmy, pro které je cena důležitější než kvalita. Nejraději by viděli ve svých rozvaděčích jističe za pade,  těžko je přesvědčíte, že davate lepší za kilo. Vždyť jsou skoro stejný. Ještě že se v asii nevyrabí zatím kabely. To by hasiči nestíhaly objíždět a hasit :-D

Jaroslav Molák:
Bio-instalace, vida, něco nového.
 nový odborný termín? Je to jistě zajímavé téma. Tedy bez přípravy. Pracuji ve firmě, myslím největší v republice. Ikdyž se privatizujeme a dělíme se podle krajů, na Jižní Moravě je nás elektrikářů ve firmě více než 200. A pokud mohu přinést něco nového do diskuze, tak neoficiální statistiku předčasných úmrtí spolupracovník ů, podle cechů,  ale ne jako pracovní úrazy.
   Tito spolupracovníc i předčasně opustili naše řady jako pracovníci, kteří pracovali v rozvodnách 110 kV. V žádném jiném cechu tak vysoké procento úmrtí se nevyskytuje. Odhaduji, že se dožili v průměru 56 roků života, max 62 roků věku asi dva pracovníci, důchod si neužili vlastně žádný. Jedná se cca o 15 až 20 spolupracovník ů. Během své praxe se pohybovali převážně v elektrickém poli. V tomto případě nejen samotné pole, ale i doba expozice je rozhodující faktor působící na zdraví člověka. A dnes vystupuje do popředí magnetizmus např. u kompenzačních tlumivek v rozvodnách. Působí takovým způsobem, že např. kdo má problémy s prostatou a projde takovým polem kolem tlumivky, neudrží dlouho moč. Dále pocity pracovníků pracujících pod napětím jsou asi takové, že tito se aklimatizují takovým způsobem, že pokud delší dobu nepracují pod napětím, prožívají pocity, které se dají přirovnat pocitům kuřáků, kteří nemohou dlouho vydržet bez cigaret a každým okamžikem si potřebují cigaretu zapálit.
Trošku zítra nahlédnu do svých pamětí abych mluvil příště fakty. Rozhodně mám trošku kritičtější názor na elektromagneti cký smog, než jsem se dočetl z předchozích příspěvků. Působení elektromagneti ckého pole na živý organizmus je  daní naší civilizace. Samozřejmě jsem odbočil od nn a upozornil na vn problematiku.

Petr Doležal:
To Molák: Budu se zájmem čekat nějaké informace, ta chajda je na mé zahradě a ty dráty nad tím, dvojitý potah vvn z Tr 110/22 kV Brno-Husovice.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana