Už jste navrhovali do projektu BIO instalaci?

<< < (5/9) > >>

Lubomír Jindra:
Kdysi jsem viděl dokument jak vědci zkoumají epilepsii. Ukazovali pokus, že když takto nemocného člověka, přesněji jeho mozek, vystavili silnému elektromagneti ckému poli často dostal záchvat. Ovšem nikdo neví proč. V této oblasti je ještě hodně neprozkoumanéh o a tak vzniká prostor pro mýty. Jak zde již bylo řečeno - život člověka ovlivňuje spousta okoností, důležité je sledovat ty důležité, jestli bude kuřák každý noc spát v rozvodně VVN nebo ne je nejspíš opravdu jedno

Jaroslav Hasala:
Zatím nebyly prokázány žádné zvláštní účinky elektromagneti ckého pole na lidský organismus. Rozhodně bych byl ale opatrný v tvrzení, že je to úplně neškodné.
Zkušenosti z historie nejsou příliš povzbudivé. Např. hojně používané DDT bylo podle tvrzení tehdejších odborníků také neškodné ...
Asi nemá žádný větší smysl diskutovat o tom, jestli je elektromagneti cké pole škodlivé nebo ne. Současné poznatky nic takového nepotvrdily, ale jak je to doopravdy, ukáže budoucnost. Rozhodně jsem ovšem přesvědčen, že ze všech vlivů působících na současného člověka není tohleto až tak zásadní. Takže pokud někdo chce "žít zdravě" měl by se soustředit hlavně na jiné věci, které ho jistě ohrožují více než "elektrosmog".
Různé zařízení, která by měly "elektrosmog" nějakým způsobem odstraňovat, považuji ovšem za totální nesmysl, je to podle mě jen způsob, jak z lidí vytáhnout peníze. Celkem zářným příkladem jsou zmiňované "zázračné" deky.
Různá relé odpojující např. elektroinstala ci v ložnici také nejsou žádnou novinkou. Např. v Německu se podobné věci používají dost dlouho. Funguje to tak, že přístroj odpojí nezatížené vedení a zapne je v okamžiku, kdy je připojen nějaký spotřebič. Osobně sice určitě nejsem přesvědčen o smyslu podobných věcí, ale v ČR už jsem to také instaloval. Přinášelo to určité problémy s malými spotřebiči, např. nabíječky na telefon to relé nesepnuly. Výrobce na podobné věci doporučoval použít zatěžovací odpor (!?).

Miroslav Minařík:
To: Michal Ingeli 
S VUT Brno jsem v dobrém kontaktu, avšak doposud ne na stavební fakultě.  (poklona)  za tip.
Máte pravdu, že není snadné uvést jednoznačný závěr. Jak se zmiňuje Jaroslav Hasala i já bych se přikláněl ke skutečnosti, že všeho vždy moc škodí. Samozřejmě různá působení, na různé osoby mohou mít různé následky. Proto určitě ne tuto problematiku paušalizovat nebo i bagatelizovat.
O Vámi uváděných přístrojich vím, a domnívám se, že jejich nasazení u zařízení, která jsou citlivá na rušení, je pochopitelné. Patrně z tohoto důvodu byly navrženy a vyrobeny. Domnívám se tedy, že použití těchto přístrojů a elektroinstala čních materiálů pro ochranu lidského zdraví je až sekundární a v mnohých případech také obchodně zneužíváno.

Tomáš Pípal:
Tak by me zajimalo, kde a ktery sprimar udelil panu Zertovi a dalsim podobnym titul. Teda pokud mu titul dali za studium elektroniky.

Petr Doležal:
Nám je hej, pořídíme si do domu Bioinstalaci. Ale co strojvedoucí na lokomotivě  elektrické trakce  vn  AC ? Že  by  biolokomotivy ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana