Existuje neaky sposob urobenia 3 fazovej zasuvky z jednej fazy ?

<< < (7/10) > >>

anonym:
A nebylo by nejlepší požádát souseda s 3f přípojkou o chvilkové připojení...  ;).

Yeti:
Citace: asd  28.08.2009, 14:45

Výstupní napětí 3 AC 0 - síťové napětí

Bohužel ne ,přečtěte si pozorně tabulky

Aha, toho jsem si nevšiml, máte pravdu. My to občas používáme na pohon čerpadel, ale bohužel nevím jak je zapojen motor (nedělám to, jsa neelektrikář). Mám dojem,  že se ty čerpadla dají zapojit jenom do hvězdy.

Jo, a stojí to asi jako 4 cirkulárky ;)

Zdenek Hejčl:
Z měniče jde ven 3x230V a motor se zapojuje do trojúhelníku.
Mám dojem, že se ty čerpadla dají zapojit jenom do hvězdy.
Tady záleží má-li vyveden střed vinutí na svorkovnici motoru. Někteří převíječi motorů spojí cívky ve vinutí a ven jdou jen vývody na hvězdu.   ::)
Motor pak nejde použít na tento měnič.

Hradlo:
 (poklona)  pani, moj dotaz ako ziskat 3 fazy (pre domace pouzitie-zvaracka, cirkular,...) je trocha netypicky tym, ze na chalupe mam 2-FAZOVU pripojku. Takze 2 fazy mam plnohodnotne.  Myslim, ze preto na to bude existovat jednochsie a ucinnejsie riesenie ako v pripade 1-fazovej pripojky. Nedalo by sa to nejak za pomoci transformatoro v? (Ale to je len taka moja uvaha). Poradte prosim.

Miroslav Revús:
Asynchrónne trojfázové motory potrebujú vytvoriť točivé magnetické pole, ktoré získajú z TROCH fáz, lebo všetky fázy sú voči sebe posunuté v priestore a čase. Transformáciou tak tri plnohodnotné fázy nezískate.
Riešenie je už uvedené vyššie - použitie frekvenčného meniča na jednu fázu s výstupom na tri.
Zváračky sa kedysi robili aj dvojfázové, v súčasnosti sú invertory na jednu fázu.
Ak budete používať vhodné spotrebiče, tri fázy prakticky nebudete potrebovať.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana