Existuje neaky sposob urobenia 3 fazovej zasuvky z jednej fazy ?
MareK Korchan:
Existuje neaky sposob urobenia 3 fazovej zasuvky z jednej fazy ?
#117#
Yokotashi:
Existuje, ale nebude se vam libit.
Prvni moznost je napajet jednou fazi seriovy (universalni) motor s regulaci otacek a na jeho hridel pridelat 3-faz generator.
Druha moznost je jednu fazi usmernit a nasekat trifazovym menicem (levne to nebude a doma to nepostavite - jsou-li vase znalosti takove, ze se na tohle potrebujete zeptat).
Na jednoucelove veci (pripojeni jednoho jedineho konkretniho motoru) se da treti faze vyrobit vhodnym stridavym vykonovym kondenzatorem (je to treba typicky v automaticke pracce), ale neni to uplne dokonale. Pro motor, ktery potrebuje 400V (nejde prepojit z hvezdy na trojuhelnik) budete potrebovat jeste trafo 230V->400V (trafo s primarem na 400V a odbockou na 230V se da pouzit jako autotrafo).
MareK Korchan:
Na tuto otazku som sa pytal zamerne pretoze moja mama este v starom dome ma privod iba jednofazovy a chcel by som k nej doviest cinkular ktory je samozrejme na 400V ma 5,6 kw odber a ak by som mohol poprsit priblizit tu problematiku s tym kondenzatorom existuje neaky vypocet kolko ma mat kapacitu ?a ako sa to vobec zapoji som slaboprudar preto sa pytam dakujem
Petr Doležal:
Nebyla by jednodušší řetězová pila na 230V ? Dnes už za pár šupů.
Jirka Š. Svejkovský:
Bacha na cirkulárku! Při sníženém výkonu na 3x230V má tendenci se zakusovat. Zpětný vrh je svinstvo a dokáže hodně ublížit!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana