Existuje neaky sposob urobenia 3 fazovej zasuvky z jednej fazy ?
Jan Kelbich:
To novy1 :
Fungovat to bude. Důkaz je jednoduchý, stačí provést jeden jednoduchý fázorový výpočet. Pro tento účel můžete považovat transformátory za ideální.
Yokotashi:
To s tim trifazovym trafem me ani nenapadlo. Sectou se magneticka pole ...
Ale je to jeste jednodussi - je treba mit dve napeti posunuta o 120 stupnu (dalo by se to i s jinym uhlem). Takze staci jedna faze, dve oddelovaci trafa (nebo jedno trifazove) a neco, co posune fazi o 120 stupnu. 120 stupnu je 1/150 sekundy, takze mi to ve vakuu vychazi na cca 2000 km dratu, v CYKY to bude nekde okolo poloviny. Pak uz staci jenom zvolit vhodny prurez s ohledem na ubytek napeti pri 2.8kW (cos fi=1 - to uz se vyplati zkompenzovat) - vychazi mi 23300 mm^2 pro ubytek 5% :-). Ceny medi klesaji, dalo by se to poridit za $1.435*10^12.
Jan Kelbich:
Citace: Yokotashi 10.08.2009, 22:21
... v CYKY to bude nekde okolo poloviny. ... pri 2.8kW (cos fi=1 - to uz se vyplati zkompenzovat)
... A nezapomeňte na přizpůsobení vedení. Jinak vám tam vznikne stojaté vlnění a fázový posuv bude úplně jiný. Bude to chtít nějaký automatický regulátor, aby to bylo nezávislé na zátěži ....
:D :D :D
Kastner Lubomír:
, po opřesnění dotazu co se týká výkonu a zařízení je bohužel nutno konstatovat, že v tomto případě to nejde. 3 fázový motor o tomto výkonu nepřipojíte na 1 fázovou síť. Ani pokud by jste to řešili např. měničem. Jediná možnost je výměna elektromotoru na slabší 1 fázový. 1 fázové motory se vyrábí běžně do výkonu 2,2 kW. Tzv. cirkulárky co lze koupit ve většině specializovaný ch obchodácích je na 1f. sít na 230 v.
asd:
Citace: asd 09.08.2009, 10:00
Který měnič zvládne při vstupu 230V mít na výstupu 3x400V ?
Pane Lukáši Rotreklte mě by opravdu zajímalokterý měnič to dokáže
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana