Jaký mám použít přívodní kabel k cirkulárce 4kW ?

<< < (2/4) > >>

Bohumil Horký:
Citace: Štefan Beláň  14.07.2009, 07:03

TO: Horký

Pokud nemá motor rozběh Y/D, musíte si uvědomit, že se jedná o tvrdý rozběh a záběrový proud bude cca 50-80A. Proto vám v tomto případě doporučuji použit min. kabel 5x2,5 mm2.  :)

PS: Jištění B/1x16A na přímý rozběh ale určitě nestačí, musí být charakteristik a "C".

a když bude jistič 16A charakteristik a C tak mi ten rozběh v zapojení do trojúhelníku udrží ?

tady jsou údaje o motoru.... >>>

Štefan Beláň:
Citace: Bohumil Horký  14.07.2009, 12:42

a když bude jistič 16A charakteristik a C tak mi ten rozběh v zapojení do trojúhelníku udrží ?

TO: Horký
Ano udrží, pokud nebude motor vadný. Záleží také na tom, jaké jsou další jistící přístroje v sérii (například jistič před elektroměrem.. .),  jak jsou tyto jističe zatíženy jiným odběrem a jak kvalitní impedanci smyčky má místo připojení motoru. :)

Může dojít k situaci, že jistič C/1x16A nevybaví, ale jistič před elektroměrem B/3x25A ano. :(
Proto je vhodnější u okružních pil používat rozběh Y/D.  :)

Bohumil Horký:
Tak to vypadá, že nejlepší to bude vyzkoušet, před tím jističem 16A-B je myslím 25A jistič ale asi to bude taky Bčko. Elektronistala ce je 5 let stará, takže tam by snad to mělo být v pořádku, řádné přechody apod.

Nicméně abychom se vrátili na začátek, tak ten přívod teda v té 2,5 ... to se prohnu.. kruci....

a to samé se teda týká hlavního vypínače, ten by měl tedy být také určitě aspoň na 40A že  ?

Bohumil Horký:
SOFTSTARTER by muj problem s prepinanim Y/D vyresil ?

Robert Václavík:
To p. Beláň:  Ano,jištění B/1x16A opravdu stačit nebude, chtělo by to jistič třífázový.

To p. Horký:
I jistič 3f 16A/B pro rozběh 4KW motoru, který se nerozbíhá do zátěže stačí (u čerpadla by to bylo něco jiného),  pokud použijete s charakteristik ou "C",  nic nezkazíte. Softstartér sice zajistí pěkný rozběh, ale v tomto případě je to na cirkulárku velký neopodstatněný luxus.
Kabel s průřezem 2,5mm bude stačit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana