Jaký mám použít přívodní kabel k cirkulárce 4kW ?

<< < (3/4) > >>

Bohumil Horký:
Citace: Robert Václavík  16.07.2009, 12:48

To p. Beláň:  Ano,jištění B/1x16A opravdu stačit nebude, chtělo by to jistič třífázový.

To p. Horký:
I jistič 3f 16A/B pro rozběh 4KW motoru, který se nerozbíhá do zátěže stačí (u čerpadla by to bylo něco jiného),  pokud použijete s charakteristik ou "C",  nic nezkazíte. Softstartér sice zajistí pěkný rozběh, ale v tomto případě je to na cirkulárku velký neopodstatněný luxus.
Kabel s průřezem 2,5mm bude stačit.

.....stačí 3f16A/B jistič pro rozběh 4kW motoru bez zátěže ale teď myslíte v zapojení do Y nebo D ??

Štefan Beláň:
Citace: Robert Václavík  16.07.2009, 12:48

To p. Beláň:  Ano,jištění B/1x16A opravdu stačit nebude, chtělo by to jistič třífázový.

(doh) JJ dobrý a dokonce jsem to napsal 2x.  ;D

TO: Horký

Motor musíte provozovat v zapojení do D (trojúhelník). Jde pouze o to, zda použít rozběh Y/D nebo přímo D. Nechápu na co se stále ptáte. Vše již bylo napsáno. ??

Jistič B/3x16A pro přímé zapojení do D určitě stačit nebude a pro rozběh Y/D možná ANO možná NE. Záleží na délce rozběhu do Y, ale také na parametrech sítě (napětí a impedance). Vyzkoušejte si to. :)

Bohumil Horký:
Citace: Štefan Beláň  16.07.2009, 20:54

(doh) JJ dobrý a dokonce jsem to napsal 2x.  ;D

TO: Horký

Motor musíte provozovat v zapojení do D (trojúhelník). Jde pouze o to, zda použít rozběh Y/D nebo přímo D. Nechápu na co se stále ptáte. Vše již bylo napsáno. ??

Jistič B/3x16A pro přímé zapojení do D určitě stačit nebude a pro rozběh Y/D možná ANO možná NE. Záleží na délce rozběhu do Y, ale také na parametrech sítě (napětí a impedance). Vyzkoušejte si to. :)

pane Beláně vy jste psal, že jistič 3f/16A/B je málo na rozjezd 4kW a tady pan Václavík píše že motor bez zátěže udřží při startu i B-čkovej jistič.... tak z toho plyne to na co se ptám.... otázka zní..." Jaký tedy jistič udží rozjezd 4kW motoru bez zátěže ?? " bude to charakteristik a B a nebo C ? z toho co je psáno výše teda je jasný že s rozběhem v zapojení do D se mohu rozloučit, jestli jsem to dobře pochopil... omlouvám se za hloupé otázky, na mě se musí trochu polopaticky, jsem laik.

Bohumil Horký:
a ještě mě napadlo... ovlivní nějak tu impedanci délka přívodního kabelu k motoru ? negativně/pozitivně ?

Robert Václavík:
Pana Horký, pokud  již máte nainstalovaný jistič 3x16A/B, tak to na něm vyzkoušejte, pokud bude vypadávat, vymeňte ho za jistič s charakteristik ou "C". Pokud nemáte a budete kupovat, kupte rovnou 3x16A/C.
Já osobně již pět let provozuji hoblovačku s tím samým motorem co máte vy zapojený do D a jištění je 3x16A/B a nikdy při startu nevypadl. Nedával jsem ho tam s úmyslem, ale prostě už tam byl a drží, tak proč kupovat nový a měnit.
Pokud ale budete kupovat, tak opakuji, kupte s charakteristik ou "C".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana