Jaký mám použít přívodní kabel k cirkulárce 4kW ?
Bohumil Horký:
Citace: Robert Václavík 17.07.2009, 06:24
Pana Horký, pokud již máte nainstalovaný jistič 3x16A/B, tak to na něm vyzkoušejte, pokud bude vypadávat, vymeňte ho za jistič s charakteristik ou "C". Pokud nemáte a budete kupovat, kupte rovnou 3x16A/C.
Já osobně již pět let provozuji hoblovačku s tím samým motorem co máte vy zapojený do D a jištění je 3x16A/B a nikdy při startu nevypadl. Nedával jsem ho tam s úmyslem, ale prostě už tam byl a drží, tak proč kupovat nový a měnit.
Pokud ale budete kupovat, tak opakuji, kupte s charakteristik ou "C".
jistič už tam mám.....tak to zkusím a uvidím.... z toho co se tady píše jsem nabyl dojmu že tento motor v zapojení do D v žádném případě na 16A jistič nenahodím.. ať už s jakoukoliv charakteristik ou. motor se mi zdá nový nepoužívaný, spíš někde skladovaný, ložiska měly krásně čistou vazelínu, motor je uvnitř jako nový, tak by měl být v pořádku a neměl by hrozit např. mezizávitový zkrat.
Bohumil Horký:
doplňuji informaci.... motor 4Kw se mi rozeběhne v zapojení do D na jištění 3x16 char. B
Hugo K.:
Před pár lety jsem viděl zajímavý způsob rozběhu cirkulárky.
Kotouč o prům. asi 600 mm s vlčím zubem,pro podélný řez.
Dotyčný zasunul levou ruku za záda a uchopil opasek kalhot.
Pravou rukou začal tahat za klínové řemeny a snažil se kotouč roztočit co to šlo.Pak odstoupil a pravou rukou zatáhl za vypínač.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Bohumil Horký 28.08.2009, 12:27
doplňuji informaci.... motor 4Kw se mi rozeběhne v zapojení do D na jištění 3x16 char. B
Gratuluju, jste dítě štěstěny! Nebo bych zaměřil pozornost na ten jistič.
Bohumil Horký:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 28.08.2009, 21:07
Gratuluju, jste dítě štěstěny! Nebo bych zaměřil pozornost na ten jistič.
Rozvody jsou udělané před 4 lety (novostavba) ... zkusil jsem to napřímo bez vypínače, čili zapnutí motoru provádím zasunutím vidlice do zásuvky.. z 10 pokusů to 3x jistič vyhodí. Každopádně asi pro mě bude lepší si ten jistič jít občas nahodit po nepovedeném startu, než vymýšlet přepínání Y-D a nebo sofstarter apod.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana