Jak měřit průtok vzduchu?

<< < (2/4) > >>

Ivar Majda:
Z čeho usuzujete na nepřesný propočet?
Jinak váha vzduchu se nepoužívá jen u japonských dieselů ale u drtivé většiny dieselů.
Já doporučuji obrátit se na více firem.Firmu kterou doporučuje kolega nade mnou bych si rozmyslel.Naše zkušenosti s ní jsou negativní.

Milan Piotrovský:
Hodně velký kotel - co to je? Kolik tun páry a tlak páry jsou určující parametry.
Jinak se tento průtok měří pomocí clony(Itabar) nebo Venturiho trubicí. Měří se tlaková ztráta před a za pomocí snímače dif. tlaku.

Martin Novák:
to Ivan Majda:

- Neprime mereni rozdilu tlaku na venturiho trubici nebo na clone co u kapalin nepredstavuje problem, ale u vzduchu je to pri vetsich prutocich dost nepresne (lokalni viry, kavitace) a mikrokontroler musi dost zoufale interpolovat mezi hodnotami co je jako kazda neprima metoda mene presne i kdyz pro mnohe aplikace to staci

- Vaha vzduchu se pouziva u VSECH dieselu, ale u aut z koncernu VW je tato vaha na principu zhavenych vlaken ochlazovanych proudenim vzduchu, coz z techto vah dela v podstate spotrebni zbozi, nebot staci nejmensi necistota ktera projde pres filtr a usadi se na vlaknech a je konec mereni. Ja osobne nepoznam nikoho s Octavii v TDIcku, kdo by nemel druhou nebo treti... Japonci naproti tomu pouzivaji ultrazvukovou vahu vzduchu na vortexovem principu, ktera je sice asi trikrat drazsi, ale po dobu zivotnosti auta prakticky neznicitelna.. .

- Ja nerikam, ze Krohne je jedina firma na trhu, ani nerikam ze by se mel autor dotazu obratit jenom na ni. Ja osobne mam s vyrobky Krohne dobre zkusenosti s merenim vzduchu i kapalin, proto jsem dal kontakt na ne. Nijak volbu neovlivnuji a zastavam zasadu "za optani nic nedate". Pokud znate dalsich 5 firem - sem s linky, ale s firmama co maji ve svym sortimentu mereni takto velkych prutoku plynu (vzduchu) se zrovna pytel netrha...

Jaroslav Ferst:
Pro Venturiho trubici lze přece vhodnou délkou sacího kanálu před a za ní zajistit natolik laminární proudění vzduchu, že k dofiltrování údaje stačí jednoduchý integrační člen, aby z toho mikrokontrolér nemusel být příliš zoufalý.
Záleží samozřejmě na požadovaném stupni přesnosti, který v tomto případě patrně nebude nerealisticky vysoký.

Ivar Majda:
To Novák.
-Myslel jsem že mluvíte o nepřesném výpočtu diference tlaku na cloně obecně,nejen o plynu.

-Chcete mi říct že se váha vzduchu používá u všech dieselů?Jdu se podívat k sousedovi do garáže na traktor jestli jí tam najdu.8-))

-Víte co,neznám 5 firem které jsou to schopny změřit ale měl jsem na mysli aby hned neběžel do Krohne.Zkusil bych poptat např Endress+Hauser,Siemens,Emerson.A není to jen o tom že mi někdo nabidne a prodá měření ale taky třeba i případný servis.Chtějte reference.
Jen tak na okraj:nemá náhodou Vámi uváděný příklad od Krohne o 10000m3/h menší rozsah než na který se autor cca ptal?

-Spíš bych se přikláněl k té diferenci,už i cenového hlediska. Nevím k jakému účelu žadatel měření potřebuje ale například vortex princip na takovýto rozsah měření musí být nehorázně drahý.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana