Jak správně řešit ochranu kovových vložek komínů před úderem blesku?

<< < (17/20) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek  04.07.2009, 23:09

*) Jak můžete tvrdit, že je pravděpodobnos t selhání oddáleného jímače dostatečně nízká, když ji neznáte ?

Netvrdím to já, ale autoři normy.
A Vy ji umíte stanovit, že se cítíte oprávněn tvrdit opak?

Citace: Miroslav Macek  04.07.2009, 23:09

**) Já myslím, že provádět vlastní výzkum účinnosti oddáleného jímače by bylo nejen nereálné, ale také nadbytečné - vždyť takovýto výzkum neprovedli ani autoři IEC/EN 62305.

Jistě, ona ta léta vědeckého výzkumu se nepočítají, protože to s Vámi nekonzultovali, a platí jen Vaše pochybnosti, které ověřovat netřeba.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Fuk Tomáš  04.07.2009, 23:34

Netvrdím to já, ale autoři normy.
A Vy ji umíte stanovit, že se cítíte oprávněn tvrdit opak?

Jistě, ona ta léta vědeckého výzkumu se nepočítají, protože to s Vámi nekonzultovali, a platí jen Vaše pochybnosti, které ověřovat netřeba.

Pane Fuku
Můžete nám alespoň nastínit-lépe prakticky popsat- jak ty léta vědeckého výzkumu byly prakticky realizovány?
Také bych uvítal-a možná nejen já- adresu na netu,kde by se s průběhy a výsledky vědeckých výzkumů dalo seznámit .

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský  15.07.2009, 07:23

Můžete nám alespoň nastínit-lépe prakticky popsat- jak ty léta vědeckého výzkumu byly prakticky realizovány?

Snad byste nechtěl, abych tady sepsal 500-stránkový elaborát.
Pro základní informaci bych doporučil knihu Řihánek, Postránecký, Bouřky a ochrana před bleskem, vyd. Nakladatelství ČSAV 1957. Shrnuje stav poznání a popisuje metody a výsledky měření k polovině min. století, a jako základ, na kterém se dá dále stavět, je velmi dobrá. A má jednu neocenitelnou výhodu - je česky.

Citace: Jaroslav Ratiborský  15.07.2009, 07:23

Také bych uvítal-a možná nejen já- adresu na netu,kde by se s průběhy a výsledky vědeckých výzkumů dalo seznámit .

O veřejně dostupném zdroji takových informací, v souhrnné podobě a pokud možno bezplatně, nevím. Zkuste browsit třeba na http://www.cenelec.eu/Cenelec/Code/KnowledgebaseMain.aspx

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Fuk Tomáš  15.07.2009, 10:47

Snad byste nechtěl, abych tady sepsal 500-stránkový elaborát.
Pro základní informaci bych doporučil knihu Řihánek, Postránecký, Bouřky a ochrana před bleskem, vyd. Nakladatelství ČSAV 1957. Shrnuje stav poznání a popisuje metody a výsledky měření k polovině min. století, a jako základ, na kterém se dá dále stavět, je velmi dobrá. A má jednu neocenitelnou výhodu - je česky.
O veřejně dostupném zdroji takových informací, v souhrnné podobě a pokud možno bezplatně, nevím. Zkuste browsit třeba na http://www.cenelec.eu/Cenelec/Code/KnowledgebaseMain.aspx

Já jsem si chtěl pouze ověřit co jste textem : "ona ta léta vědeckého výzkumu se nepočítají" vlastně myslel teď jste to vysvětlil .

Každý, kdo chce, tak pochopí z jakých zdrojů tvůrci textů v EN 62305-X vlastně čerpali a jaké materiály použili.

František Šohajda:
Teď neřeším hromosvody jak nové tak ani staré..!
Teorie je na míle vzdálená realitě..!
Ten kdo pracuje v teorii a pak se dostane do praxe tak je jak v divotvorném hrnci!! :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana