Jak určit termín pravidelné revize stroje?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda 31.05.2009, 09:03
Jak píše kolega Miroš....na přezkoušení RT došel jeden kolega s rev. zprávou na stroj a napsal
/možná že měl tiskopis předepsaný/ a bylo tam podle ČSN 33 2000-6 a to by jste měli vidět co to udělalo ze zkoušejícíma..!!
Já to tam mastím pořád. Samozřejmě, protože to mám předepsaný.
Jenomže, pokud udělám "revizi" podle ČSN 33 2000-6 a doplním zkouškou bezpečnostních prvků a dalších částí dle PD, udělal jsem vlastně kompletní zkoušku stroje. Nikdo mi za to ještě nenadával.
Miroš Jan:
Kolego Svejkovský děláte to špatně (norm)
František Šohajda:
TO:Jirka Š. Svejkovský
To bych zde nechtěl napsat, to co mu na to řekly....nebyl o to nic příjemného ani slušného...
Byl z toho chudák zapocený až až na zádech. ;D
Nakonec to uzavřeli s tím že pokud týče takové to revize, tak jsou neplatné protože podle 6 nelze ani nemůže prakticky dělat revize stroje...má být rád že nedošlo k úrazu, protože potom
by bylo mnohem hůře!!
Jirka Š. Svejkovský:
Tak jste mě sepsuli. Jak to řešíte vy? Teď myslím bez jakékoliv ironie. Nikdy jsem to neřešil, ale asi budu muset udělat revizi svých vzorů revizí (to jsem fakt teďka vymyslel! :))
Miroš Jan:
Kolego Svejkovský, používám něco na způsob měřícího protokolu. Jednoduché a rychlé řešení. Pouze u obvodů nouzového vypnutí, (nebo nouzového zastavení), uvádím do protokolu skutečnosti zjištěné na tom daném strojním zařízení. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana