Proč mi vybavují všechny chrániče?

<< < (2/4) > >>

petr provazník ml:
Aha ,  ježiš já sem teda dopad.. už je mi to jasný. Ten dům není můj takže jsem jen zastrčil prodlužku do zásuvky s tím že pak majiteli doplatím to co naměřím v antoníčku. Prodlužka je samozřejmě koupená 5 žilová ale zásuvka je jen 4 kolík. A jasně že je tam jen PE a ne PEN. Tím je to jasný.. jenže teď nevím jak to pořešit jinak než sehnat v domě N (a protože to není můj dům tak nějaký zásahy...)
Jediný co mě napadá vzít N ze zásuvky 230V která je hned vedle zásuvky 400V.. vím že je to prasečina ale fungovat by to mělo a zachová se tím funkce obou chráničů ne?..

Slibuju že se příště na podobně blbé dotazy prvně vyspím.. :)

Zdenek Jakubcik 1:
Rozumím tomu dobře? Ta zásuvka na RD, ze kterého se připojujete je za chráničem a má 4p? :o

Jirka Š. Svejkovský:
Proč by zásuvka za FI nemohla být 4p? Pokud do ní připojím zařízení s L1/L2/L3/PE tak to ničemu vadit nebude. Nebo jo?

Zdenek Jakubcik 1:
To Svejkovský
Pokud na takhle provedenou zásuvku připojím zařízení, které pro svojí činnost nevyžaduje pracovní vodič N, tak to samozřejmě fungovat bude.
Silně pochybuji, že je zde namontována zásuvka 16A 4p L1, L2, L3+PE a nikoliv PEN. Jak mám jako uživatel poznat toto zapojení? To mám před každým připojením zařízení provádět měření a kontrolu zapojení? To snad ne!
Opět vidím zedníky, kteří připojí míchačku, nebo pilu s ovládacím obvodem a s němým úžasem sledují, jak jim vybavuje chránič!
Vy byste takhle zapojil zásuvku v běžné domácí instalaci v síti TN-S?
Zcela jistě bych předpokládal zásuvku 400V 16A 5p L1, L2, L3, PE, N!
Pokud někde vidím zásuvku 400V 4p, tak předpokládám síť TN-C a určitě bych neočekával před zásuvkou proudový chránič.   

Hugo K.:
To Z.J.1
Nevidím důvod,proč si u svých letitých 4p.zásuvek nezvýšit ochranu o proudový chránič.
Když někam přijdu,tak se majitele zeptám:Nemontoval vám poslední dobou někdo do hodin takovou divnou bílou krabičku? :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana