Proč mi vybavují všechny chrániče?
Štefan Beláň:
Citace: petr provazník ml 18.05.2009, 14:15
To asi neprojde. Navíc ten chránič maj EONI zaplombovanej tak se mi do toho nechce ..
Nejspíš to udělám takto: vytáhnu si v domu ze sousední zásuvky 230V která je hnedle vedle 400V vodič N a přiřadím ho k prodlužce L1,L2,L3,PE. Takže do antonu budu už přivádět pěkně TN-S. a dál je to jednoduchý. ..
TO: provazník
Co to tady pořád zkoušíte za nesmysly. >:( Neznáte základní funkci chrániče, tak si zavolejte odborníka.
Pokud se jedná o hlavní chránič před měřením E.ONu tak je v rozvodu určitě za chráničem vodič N, který musí být ve společném obložení s fázovými vodiči v napájecím kabelu do vašeho "antoníčka" a také v zásuvce.
Už nemůžu číst co to tady navrhujete za blbosti. (wall)
PS: Musíte vyměnit 4p. zásuvku u souseda za 5ti pólovou s přívodem 5x. Jiné řešení není!
Zdenek Jakubcik 1:
TO: Beláň
Nejšílenější na tom je, že pokud je v tom domu pouze jeden chránič, tzn. hlavní jistič v kombinaci s chráničem, tak by mu to fungovalo (v tom smyslu, že by nevybavoval chránič). O správnosti tohoto provedení nelze hovořit ani v nejmenším.
petr provzník ml:
to Beláň:
díky za info nekonec jsem to vyřešil tak jak píšete. V domu má ještě jinde vpředu 5 kolíkovou zásuvku. (předtím sem se připojoval z chlíva který je až vzadu za barákem a tam je starej rozvod). Takže je to snad tak jak to má bejt.
není třeba se hned rozčilovat pane Beláň ..... :)
Nicméně sice to co jsem navrhoval není správně a vím to. Jenže by to fungovalo a chrániče by měly fungovat taky. Vždyť přeci jestliže se napojím na N za chráničem který je přeci společný pro celý dům tak je jedno jestli z 230V nebo kýho čerta zásuvky je. Je to N za chráničem a všechny fáze jsou taky za chráničem tak kromě toho že je to nečisté provedení tak to přeci fungovat bude.. Proč si myslíte že ne?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana