Je instalace skrytých svodů hromosvodu oprava alebo rekonštrukcia?
Kamil Novák:
Na téma skrytých svodů mám ze včerejška jeden povedený snímek.
Na toto ukončení plastové hadice, do které byl vsoukáno původní :o FeZn lano svodu chybí přidat ještě nějaký trychtýř, aby tam za deště nateklo ještě více vody. (fool)
ALCR:
Taky přihodím pár snímků.
Panelák, původní svody lanem AlFe 50 vyměněny za hliníkové vodiče umístěné do trubky FXP, trubka v pěněna do vyříznuté drážky v polystyrénu.
Radek Červený:
To jste dělal nebo revidoval?
Hliníkový drát ve skryté trubce bude dobrý průser do budoucna.
ALCR:
Citace: Radek Červený 06.04.2009, 17:44
To jste dělal nebo revidoval?
Hliníkový drát ve skryté trubce bude dobrý průser do budoucna.
Ani nedělal, ani nerevidoval :) jen mě to nedalo a musel sem si to vyfotit + mám podezření, že pravidelnou revizi budu dělat za pár let já, jelikož pro toho správce objektu děláme.
Co se týče toho hliníku předpokládám, že se zřejmě jedná o slitinu AlMgSi.
Jinak vyděl sem i horší provedení staré FeZn lano narvané do běžné instalační trubky přímo do polystyrénu a jelikož se jim trasa prodloužila uložením do fasády lano nesvorkovali svorkou SS ve výšce druhého patra v krabici Kopos 150x150, po dokončení fasády není krabici vidět tak předpokládám, že ji poctivě přeperlinkoval i, kdybych to neviděl na vlastní oči tak za x let o tom již nikdo neví. Bohužel fotky nemám.
Obdobné zvěrstva dělají i střechaři např. http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,12050.0.html
Radek Červený:
Citace: ALCR 07.04.2009, 12:42
Ani nedělal, ani nerevidoval :) jen mě to nedalo a musel sem si to vyfotit + mám podezření, že pravidelnou revizi budu dělat za pár let já, jelikož pro toho správce objektu děláme.
Tak to tedy upřímnou soustrast :'(
Pěkné fotky měl myslím Honza Hájek, jak vypadá slitina AlMgSi po pár letech v trubce. Každopádně je to prasárna.
Připadá mi to, že je naše společnost klubem slabomyslných, dáme novou fasádu za 5 mega, tam šetřit nebudeme, to je vidět, ale dát řádově pár tisíc až desítek tisíc za nový a pořádný hromosvod je velkým problémem. To ty lidi v domu raději necháme pozabíjet, bytů je málo, tak co. A hromosvod stejně není vidět, ale fasáda ano. S tímto myšlením funguje 90% vysloužilých panáků na správách SVJ a bytových družstev, kteří o tomto rozhodují (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana