Jakou uvádět ochranu před úrazem u venkovního plastového rozvaděče?

<< < (2/8) > >>

Jan Vykoupil:
To je právě ten problém. Doplňkovou izolaci jsem tu z těchto důvodů řešil v jednom z předchozích témat a dozvěděl jsem se, že jsou tím míněny rukavice, galoše, tyče atd. prostě ochranné pomůcky pro obsluhu. Nicméně přesná definice doplňkové izolace nikde uvedená není, respektive mě na ni zatím nikdo neodkázal.

Rozmahel Vladimír:
Rozvaděč máte od výrobce ve tř.2. To stačí. Viz.čl.412 a dále.
Jak by jste chtěl potom hodnotit prodlužovačku ležící na zemi?

Ladislav Koštejn:
To Jan Vykoupil:
Přesně tak  našel jsem to ČSN 34 1010
Izolace dopňková - izolace, které se dosáhne izolací okolí(izolační stan. obsluhy, izol. podlaha, izol.koberec, rukavice, vyp. tyče atd.
Tak nevím jak stanovenou ochranu zajistit.

Jan Vykoupil:
Citace: Rozmahel Vladimír  26.03.2009, 14:46

Rozvaděč máte od výrobce ve tř.2. To stačí. Viz.čl.412 a dále.
Jak by jste chtěl potom hodnotit prodlužovačku ležící na zemi?

Tak bych to viděl taky, ovšem v případě, že by to výrobce uváděl ve své katalogové dokumentaci. Třeba v katalogu skříní ESTA Ivančice se píše pouze, že "ochrana před nebezpečným dotykem: samočinným odpojením od zdroje" a nic víc. Na můj konkrétní dotaz nebyl schopen nikdo vč. vedení firmy odpovědět. DCK Holoubkov uvádí totéž co ESTA a ELPLAST-KPZ neuvádí pro jistotu nic. Jak mám potom vědět, že skříně příp. splňují požadavky čl. 412?
Mimochodem, prodlužovačku ležící na zemi jsem ještě do projektu nedával a pochybuju, že někdo ano...  ;)

Jan Vykoupil:
Navíc, ikdyby to tu dvojitou izolaci mělo, nějaké doplňkové optaření dle ...4-41 ed.2 NA.2 bod 2. u doplněné ochrany je stejně požadováno. Jediné, co by se dalo použít, je NA.1.3: "Doplněná ochrana se dosáhne rozšířením normální ochrany o některý druh doplňkové ochrany (viz tabulka NA2) nebo o opatření zvyšující účinost normální ochrany." Tzn. Automatické odpojení od zdroje + dvojitá izolace. Nic jiného mě nenapadá... :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana