Jakou uvádět ochranu před úrazem u venkovního plastového rozvaděče?

<< < (7/8) > >>

Jaroslav Hasala:
Podle mého soudu nelze laikům zakazovat přístup do elektroměrovéh o rozvaděče.
Vypnutí hlavního jističe před elektroměrem může být nutné z provozních nebo bezpečnostních důvodů.
Pro vypnutí nebo zapnutí hlavního jističe před elektroměrem podle mého soudu není zapotřebí žádná zvláštní kvalifikace.
Také je celkem běžné, že si provozovatelé kontrolují stav elektroměru, v tomto jim těžko můžeme bránit.

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Hasala  27.03.2009, 22:07

...Také je celkem běžné, že si provozovatelé kontrolují stav elektroměru, v tomto jim těžko můžeme bránit.

Naopak, podle smlouvy s distributorem jsou povinni stav elměru sledovat a případné poruchy hlásit  :)

František Šohajda:
Jak píše kolega Hasala....poku d je v rozvaděči např. trnový klíč 6x6 tak majitel /třeba/ se tam může podívat, sledovat spotřebu, a třeba natáhnout hl. jistič.../kolikrát se nám stalo že se spálila žárovka a vypadl až hl. jistič..nebude me říkat že to není pravda!!/...
Pokud ale rozvaděč má např.klíč kódový FAB, tak tam už nepoleze ani elektrikář, který ho nemá!!
natož tak laik!

Kamil Novák:
Citace: Jan Vykoupil  27.03.2009, 21:23

Nicméně, citujte mi konkrétní paragraf platného zákona, vyhlášky či jiného závazného předpisu, který bych porušil jako laik, kdybych si pořídil (zakoupil v elektroobchodě, půjčil či sám si vyrobil apod.) kličku k elektroměrovém u rozvaděči, který jsem zaplatil a je mým majetkem, otevřel si ho a nahodil si svůj vlastní hlavní jistič mnou zaplacený a v mém majetku, aby mi opět začala proudit do domu potřebná el. energie. Pokud někdo tvrdí a) (že něco porušuji),  tak by taky měl uvést b) (co konkrétně porušuji).  (norm)

Aby bylo jasno - já přeci netvrdím, že by existoval nějaký předpis, který by odběrateli zakazoval přístup do elektroměrovéh o rozvaděče.  (no)

Jestliže ale existuje požadavek distributorů na uzamykatelnost el.měrových rozvaděčů, (viz strana 9 zde tak asi nemají být volně přístupné.  :-\
Proč by se jinak měly uzavírat ?

váš argument, že vlastnictví kličky (legálně zakoupené) a elektroměrovéh o rozvaděče kohokoli opravňuje k manipulaci je trochu demagogie, ne ?
Stejně tak, jako vlastnictví šroubováku ještě nikoho obecně neopravňuje k pracem na el. zařízeních.
Nebo myslíte, že když mám potřebné stranové klíče, že jsem tím automaticky oprávněn např. k výměně plynové hadice ke sporáku ?  ??

Citace: Fuk Tomáš  27.03.2009, 23:20

Naopak, podle smlouvy s distributorem jsou povinni stav elměru sledovat a případné poruchy hlásit  :)

Tato povinnost bývala uváděna na zadní straně tzv. Přihlášky.
Právě jsem si pročetl svoji  Smlouvu o sdružených službách .... a i Všeobecné obchodní podmínky..... (mimořádně otravný text) a tuto povinnost jsem tam nenašel nenašel.
Existuje vůbec ještě ?  :-[

Štefan Beláň:
Citace: Kamil Novák  28.03.2009, 11:19

Tato povinnost bývala uváděna na zadní straně tzv. Přihlášky.
Právě jsem si pročetl svoji  Smlouvu o sdružených službách .... a i Všeobecné obchodní podmínky..... (mimořádně otravný text) a tuto povinnost jsem tam nenašel nenašel.
Existuje vůbec ještě ?  :-[

TO: Novák

Hledáte na špatném místě.  (norm)
Tato podmínka je v Obchodních podmínkách, které jsou součástí Kupní smlouvy (část OP je otištěná na str. 2 - §5 odst.3)  :)

No doufám, že to stále platí, čerpal jsem z mé smlouvy z roku 2004. ::)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana