Liší se zatížení vodičů v běžných prostorech od prostor s nebezpečím výbuchu?
Jirka Š. Svejkovský:
Aha, takže vy nejste v prostoru s nebezpečím výbuchu hořlavých plynů a par! Tak to je jiná.
Přesto doporučuju dokopat provozovatele k vypracování nového protokolu.
Georgis Fasulis:
Michal Štauber:
Podle toho, co jste uvedl, tak máte jakousi revizní zprávu z roku 2007, jež se odvolává na prostředí určené dle starých norem. Podle těch čísel, co uvádíte a jak vám to napsal pan Revús, tam vůbec možná nemáte prostředí s nebezpečím výbuchu! Ale jen s neb. požáru - to je z hlediska vnějších vlivů (prostředí) diametrální rozdíl!
Pokud tam prostředí s nebezpečím výbuch nemáte, pak se tady bavíme o ničem!
Ale třeba tam to nebezpečí výbuchu máte! To já nevím. Zjistěte si prosím, co tam máte přesně! Jestli to nevíte jistě a skladujete či manipulujete tam s výbušnými plyny nebo kapalinami, jejichž páry jsou výbušné, MUSÍTE si nechat odbornou firmou nechat udělat Protokol o stanovení vnějších vlivů (prostředí) a z něj udělat závěry vzhledem k bezpečnosti elektroinstala ce! Bez ohledu, co kdo kde napsal do revizní zprávy odvolávajíce se na staré protokoly. Pokud je tam "výbuch", je takový protokol NEPLATNÝ!
Požár není výbuch. Na prostředí s nebezpečím výbuchu se vztahují úplně jiné normy a taky zákony!
Michal Štauber:
Citace: Georgis Fasulis 18.03.2009, 15:54
Michal Štauber:
Podle toho, co jste uvedl, tak máte jakousi revizní zprávu z roku 2007, jež se odvolává na prostředí určené dle starých norem. Podle těch čísel, co uvádíte a jak vám to napsal pan Revús, tam vůbec možná nemáte prostředí s nebezpečím výbuchu! Ale jen s neb. požáru - to je z hlediska vnějších vlivů (prostředí) diametrální rozdíl!
Pokud tam prostředí s nebezpečím výbuch nemáte, pak se tady bavíme o ničem!
Ale třeba tam to nebezpečí výbuchu máte! To já nevím. Zjistěte si prosím, co tam máte přesně! Jestli to nevíte jistě a skladujete či manipulujete tam s výbušnými plyny nebo kapalinami, jejichž páry jsou výbušné, MUSÍTE si nechat odbornou firmou nechat udělat Protokol o stanovení vnějších vlivů (prostředí) a z něj udělat závěry vzhledem k bezpečnosti elektroinstala ce! Bez ohledu, co kdo kde napsal do revizní zprávy odvolávajíce se na staré protokoly. Pokud je tam "výbuch", je takový protokol NEPLATNÝ!
Požár není výbuch. Na prostředí s nebezpečím výbuchu se vztahují úplně jiné normy a taky zákony!
V daném prostředí se skladuje líh hořlavina II stupně. Z toho jsem si raději odvodil, že by se mohlo jednat o prostředí s nebezpečím výbuchu. RT co k nám do firmy jezdí mi na daný problém s prostředím nedokázal odpovědět, že prý to musí nejprve někde zjistit, ale v revizních zprávách co nám píše uvádí, že se jedná o prostředí s nebezpečím požáru hořlavých kapalin, ale dle Vašich ohlasů je prostředí určeno podle dnes již neplatných norem. Pokud jsem vás zde mistifikoval o prostředí tak se omlouvám, ale raději vždy počítám z horší variantou.
Kamil Novák:
Citace: Michal Štauber 21.03.2009, 11:08
V daném prostředí se skladuje líh hořlavina II stupně. Z toho jsem si raději odvodil, že by se mohlo jednat o prostředí s nebezpečím výbuchu.
Ten líh se tam neskladuje v uzavřených a k tomuto účelu určených nádobách ? :o
Jestliže ano, tak na základě čeho usuzujete na SNV ?
Michal Štauber:
Citace: Kamil Novák 21.03.2009, 11:17
Ten líh se tam neskladuje v uzavřených a k tomuto účelu určených nádobách ? :o
Jestliže ano, tak na základě čeho usuzujete na SNV ?
Líh se tam samozřejmě skladuje v uzavřených nádobách k tomu určených. Jak už jsem psal, raději jsem počítal z horší variantou prostředí. Jelikož nemám žádné zkušenosti těmato prostředíma tak jsem se raději zeptal, aby se nedostal do problémů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana