Liší se zatížení vodičů v běžných prostorech od prostor s nebezpečím výbuchu?

<< < (3/5) > >>

Michal Štauber:
 (poklona)  za dokonalou odpověď. Samozřejmě jsem nadproudovou motorovou ochranu nainstaloval, vývodka z motoru má také vhodnou velikost.  Jen mi není jasné jak poznám zda je motor v "EEx" provedení jak uvádíte. V revizní zprávě mnou řešeného prostředí je uvedeno: prostředí složité, a v prostoru nádrží 333 323 311 - tam jsem provedl doplnění instalce.

Georgis Fasulis:
Motor to musí mít uvedeno na štítku.
Ale prostředí, které uvádíte, je právě podle staré 330300 - to je NEPLATNÉ! Navíc tam myslím vůbec nebezpečí výbuchu není uvedeno (ty trojčíslí už jsem zapomněl a starou normu mám možná v právci). Takže já nevím co tam máte za prostředí? Pokud tam je ale prostředí s nebezpečím výbuchu - BE3N2, JE NUTNÉ NECHAT ZHOTOVIT PROVOZOVATELEM Protokol o vnějších vlivech! Je to jeho zákonná povinnost. V opačném případě bych, být Vámi, od toho dal ruce pryč! 

Jirka Š. Svejkovský:
Nemáte projekt.
Nemáte protokol o určení vnějších vlivů.
Nevyznáte se v nevýbuchu.
Strkáte hlavu do oprátky.

Michal Štauber:
Citace: Georgis Fasulis  17.03.2009, 17:39

Motor to musí mít uvedeno na štítku.
Ale prostředí, které uvádíte, je právě podle staré 330300 - to je NEPLATNÉ! Navíc tam myslím vůbec nebezpečí výbuchu není uvedeno (ty trojčíslí už jsem zapomněl a starou normu mám možná v právci). Takže já nevím co tam máte za prostředí? Pokud tam je ale prostředí s nebezpečím výbuchu - BE3N2, JE NUTNÉ NECHAT ZHOTOVIT PROVOZOVATELEM Protokol o vnějších vlivech! Je to jeho zákonná povinnost. V opačném případě bych, být Vámi, od toho dal ruce pryč! 

Nedíval jste se prosím co to je za normy 330300  333,323,311? V revizní zprávě z roku 2007 jsou stále uváděné, dále je uvedeno, že se jedná o utěsněnou soustavu. Všechny instalované motory v daném objektu jsou v provedeni IP44. Pokud by to bylo zprstředí s nebezpečím požáru ta musím mít také projekt?

Miroslav Revús:
v zmysle CSN 33 0300 je prostredie :

3.3.3. prostredie s nebezpecenstvo m poziaru horlavych kvapalin
3.2.3. prostredie vlhke
3.1.1. zakladne

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana