Jak jistit a kde připojit FVE do stávající instalace?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Když si pročtete starší diskuze  na toto téma, zjistíte, že naopak je lepší vše prodat a pak koupit zpět.
Cena výkupní zelené elektřiny versus cena odebrané elektřiny ze sítě, je  toho jasným důkazem. To je důsledek silné dotační politiky nejen našeho státu.

Lukáš Rotrekl:
Mýlíte se. Pokud si  spotřebujete, dostáváte zelený bonus 11,91 Kč/kWh + cca 3-5Kč které ušetříte díky tomu že si sám vyrábíte. Oproti tomu výkup 12,81Kč/kWh a žádná úspora.

Čili pokud dokážete účelně spotřebovat to co vyrobíte, je lepší varianta se zeleným bonusem. Pokud nedokážete je lepší odkup.

Ale ještě ve středu jsem byl přesvědčen o tom samém co vy.

Jan Máchal:
Citace: Lukáš Rotrekl  15.03.2009, 21:49

Mýlíte se. Pokud si  spotřebujete, dostáváte zelený bonus 11,91 Kč/kWh + cca 3-5Kč které ušetříte díky tomu že si sám vyrábíte. Oproti tomu výkup 12,81Kč/kWh a žádná úspora.

Čili pokud dokážete účelně spotřebovat to co vyrobíte, je lepší varianta se zeleným bonusem. Pokud nedokážete je lepší odkup.

Ale ještě ve středu jsem byl přesvědčen o tom samém co vy.

Myslím že už celkem mám přehled o problematice FVE v ČR a musím s Vámi úplně souhlasit.

Inkvizitor:
viz:
http://mindex.cz/schema-fotovoltaiky-3/moznosti-pripojeni/
Tady to mají napsané polopatě a tak jak to je!
Jde jen o to, jestli bytový rozvaděč jako místo připojení elektrárny, mohou nahradit svorky v 3 fázový zásuvce, když bude stačit dimense vedení zásuvky...to fakt nevim, ale podle mě by to šlo. Mnohdy je to elegantnější než se přes celej dům dobejvat lištama nebo zdí k rozvaděči.

Inkvizitor:
A ještě jeden takový špek,
RZ, konkrétně EON požaduje v předávacím místě FVE (myslí tím přípojkovou skříň) uzamčení vypnutého stavu poruchovým zámkem energetiky. Co vy si představujete pod pojmem púoruchový zámek energetiky? Nestačilo by prostě v případě nutnosti vyjmout a schovat nožovky?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana