ČSN online, co se vám nelíbí, co byste změnili?

<< < (2/9) > >>

Vladimír Šťavík:
Nevím přesně jak je to s prodejem norem v elektronické podobě, ale v zákoně je uvedeno:

" české technické normy na elektronickém nosiči – podle     počtu stran, à 1 strana výtisku jedné ČSN 5Kč"

Z toho vyplývá, že prodej norem na elektronickém nosiči by měl být k dispozicí. Jedna strana za 5Kč.

Na rozdíl od tištěných norem je paušální cena za stránku. U norem asi do 40 stran je to asi 1/3 ceny tištěné normy. Při větším počtu stran se rozdíl snižuje.

František Šohajda:
Normy jsou podle mne SUPER!!!
Jen co mě vadí, že si nemůžu stáhnout normy když je mám zaplacené třeba v kanceláři a potom třeba když dodělávám RZ doma tak doma.
Mělo by to být zabezpečeno třeba nějakým lépe zabezpečeným certifikátem ,  aby ten co to má zaplaceno tak aby si to mohl na jakémkoli PC alepoň se na to podívat!!!
 :(

ALCR:
Citace: Jan Alin  14.01.2009, 16:47

Vlastní přístup zatím nemám takže nemůžu ověřit ale již dříve byly některé normy pouze jako obrázky v PDF a některé jako textové. To všechny normy převedli do rastrů a znemožnili tak např. textové vyhledávání?  :o

Řekl bych, že normy v pdf zůstaly v původní podobě, staré normy z před elektronických dob jsou naskenované obrázky převedené do pdf a novější normy jsou ve formě textu s možnosti vyhledávání, bohužel i tyto textové soubory jsou uzamčeny a nelze si text označit a s kopírovat do schránky a vložit např. do revizní zprávy, což mě nevýslovně štve a pokud chci vyjmout text k dalšímu použití musím to obcházet přes dva programy (sejmout obraz monitoru a výsledný obrázek prohnat programem scanneru na rozpoznání textu). Navrhnout aby umožnili kopírovat text do schránky asi nemá smysl budou argumentovat tím, že každá věta  je chráněna autorským zákonem (zle).

Citace: Vladimír Šťavík  14.01.2009, 17:54

Nevím přesně jak je to s prodejem norem v elektronické podobě, ale v zákoně je uvedeno:

" české technické normy na elektronickém nosiči – podle     počtu stran, à 1 strana výtisku jedné ČSN 5Kč"

Z toho vyplývá, že prodej norem na elektronickém nosiči by měl být k dispozicí. Jedna strana za 5Kč.

Na rozdíl od tištěných norem je paušální cena za stránku. U norem asi do 40 stran je to asi 1/3 ceny tištěné normy. Při větším počtu stran se rozdíl snižuje.

Zdělení ÚNMZ
     Normy ČSN v PDF a jejich distribuce      
Komentář:
        Vzhledem k umožnění přístupu k ČSN prostřednictví m internetové aplikace ČSN online za velmi přijatelné poplatky, bude zrušen prodej jednotlivých norem ČSN v elektronickém formátu. Bude ale zachována databázová aplikace Seznam ČSN .

ALCR:
Žádné nápady, postřehy, nedostatky a pod. k ČSN online už nikoho nenapadají?

Rozmahel Vladimír:
Nemohu sloužit, základní databázi norem pro svou potřebu jsem vlastnil už před spuštěním této služby a tak se nikam nederu. Během ledna a února zřejmě nebudu potřebovat nic nového a tak si to objednám až bude třeba. Ono to může vyvolávat radost, že je norma přístupná, ale tisknout do zásoby bez nutnosti nemá smysl, čas běží a lhůta se zkracuje. Při omezení na 1 PC a nemožnosti ani číst stažené normy např. na externím hadru mimo hlavní PC, se mě jeví jako dostatečné i to čtení za litr. Přitom jsem někde na jejich stránkách četl, že stažená data bude možno číst 14 dní i mimo připojení k netu. Asi by to potom byly opravdu normy zdarma a to vlastně nikdo nechce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana