Jde připojit sklokeramická deska na 230V?

<< < (4/14) > >>

Pavel Horský:
:-)

Miroslav Bardoděj:
Dobrá, a když budou sklokeramika a trouba připojeny třífázově, bude stačit CU 2,5, nebo dát raději CU 4 ? Jistič 3x16 A by snad měl stačit, vždyť je za něj možné připojit až 11 kW.

Předpokládám, že právě z důvodu možnosti použít jednofázové připojení, se jako pracovní napětí používá 230V, a ne 400.

Jaroslav Hasala:
Pro jištění 3x 16A je max. příkon kolem 11 kW.
pro jištění 3x 20A je max. příkon kolem 13,8 kW.
Pokud použijete kabel CYKY 5Cx 2,5, můžete ho v běžných podmínkách odjistit i na 3x 20A, takže se mi zdá být dostatečný. Pokud tedy nebude mít deska větší příkon, ale u běžných typů je obvykle max. příkon kolem 10 kW.
Kabelem CYKY 5Cx 4 ale jistě nic nezkazíte.

Stanislav Pavézka :
Nejednou jsem se setkal s tím,že varná deska měla  od výrobce jako součást připojenou silikonovou šňůru 3 x 4, u Mory jsou zase použity propojky .Znám také případy  ,kdy pro neskutečné náklady na zřízení nové 3 fáz.přípojky ,se majitel  zřekne výhody a spokojí se s jednofáz.připo jením.Také se stím dá žít.Ve většině případů se daná zařízení zapojí tak,jak je to připraveno od elektrikáře.Sp ávně  trouba zás. 16A,varná deska svorkovnice 5 x 2,5 od ABB(dle použité řady) a je to bez problémů.

Zdeněk Pitra:
(poklona)  všem za odpovědi!

A tady něco, na co jsem narazil:

Značka MORA od ledna 2006 nabízí dva modely elektrických sporáků a vestavnou sklokeramickou desku s připojením na 230 V!

http://www.mora.cz/230v.php

Třeba se to bude někomu hodit...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana