Jde připojit sklokeramická deska na 230V?
Milan Selezan:
Myslím si že nie čo vymýšlať, tak ako spomína pán Beláň, 1-faz. prípojky rozvodný závod pripája do 25A. Takže musí byť rekonštrukcia na 3-fáz. rozvod.
Petr Moravec:
Zrovna dnes jsem revidoval rekonstruovano u kuchyň.
Trochu jsem se divil, ale co je to platné?
Přívod 1f, před elektroměrem 25A tak jak píše p. Beláň.
Montér majitelce prý doporučoval 3f přípojku,
ale dodavatel kuchyně ujistil majitelku že to nepotřebuje a basta fidli.
1f stačí i pro tu desku.
To je asi záměr, aby investorce zbylo více korunek na tu kuchyň.
Tak tam jsou dvě zásuvky 230V/16A, jedna pro desku
a jedna pro troubu.
Má cenu se rozčilovat? Nakonec to pozná sama. Dodavatelé kuchyní jsou přeci na spotřebiče odborníci.
Co s tím? Obklady hotové. Předělat to je už nesmysl.
Tak nyní, jen jak nejlépe napsat zprávu.
Pro mě je to jednoduché.
V době revize jsou tam pouze ty zásuvky.
A já poctivě vypíšu max. možný příkon pro zásuvku 3680W
A ať se dodavatel kuchyně postará, třeba něco má na skladě :-).
Milan Karvánek:
TO: Moravec > mám podobné zkušenosti, dodavatelé kuchyní jsou fakt dobří škůdci! Už jsem dával do kupy instalaci, kde pro změnu od 3.f sporákovky odbočili rovnou 1.f. zásuvku pro vestavěnou mikrovlnku a podobné lahody. Vše se začne řešit až když to majiteli začne padat a kuchyň je obložená třeba mramorem. Nejvíc nehorázností jsem viděl právě u drahých kuchyní, kde by pár tisíc za pořádnou elektriku ani investora nepoložilo, ale on mu nikdo nedokázal ani správně poradit! Škoda jen, že oni prodejci bývají zdatní obchodníci a investorům jsou schopni vemluvit díru do hlavy, ale jsou slabí technici..
Pavel Horský:
Pánové,toho kuchyňáře bych chytil a už víckrát by to tak nikomu neřekl.To do mě vždy vjede blesk,když něco takového čtu nebo slyším.
To Moravec:tomu blbci bude asi absolutně jedno co jste napsal do RZ.Nainstaluje spotřebiče a když to "náhodou" vyhodí jistič........ ..Tak pani odkáže na nějakého elektrikáře a hotovo.
Petr Moravec:
Ale co naděláte, když přijdete k hotovému.
Rozčílit se mohu a to je tak všechno.
Takže nic jiného než se krýt nezbývá.
PS:
Ještě přiložím ke zprávě podrobný návod k používání elektroinstala ce. To si počte :-).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana