Je přípustná instalace flexibilními kabely s gumovou izolací?

<< < (3/5) > >>

Jan Franěk:
Zase někoho napadlo jak ušetřit trochu peněz  (zle)
Ještě bych se vsadil, že u nich nebudou odpovídat barvy a možná ani počet žil, pokud byly za opravdu dobré peníze. To co na první pohled vypadá výhodně nemusí být vždy výhodné.

Jinak k tomu uložení se stavím stejně jako kolegové. Dovedu si představit gumu ve vápně po pár letech  (zle) (zle) a tam kde je kabel z gumy vedenej dřevem bych určitě klidně neusnul.

Milan Karvánek:
Citace: Filip Výmola  30.12.2008, 19:14

Trošku mimo téma. Co značí CYSY?
C je měĎ
Y je izolace/plášť z PVC
S nevím
Y celková izolace kabelu - též PVC

No a ještě by mě zajímalo co je LYSY?
Kde se využívá?

S značí slaněný vodič, tedy licnu
LYS bylo ještě strší označení šňůr CYSY, ostatně i ty se dnes značí úplně jinak, podle nějaké nové evropské normy ten nový klíč se ani nesnažím naučit, natož pochopit, vše se točí kolem písmen H F W a čísel a nul a pomlček (zle)

Petr Doležal:
Já našel ve svých starých podkladech, že třetí písmeno S je střední šňůra. Z vlastností šňůry vyplývají jemně laněné žíly a měkčené PVC.
Ale nevím to jistě, nechci polemizovat s praktikem. 
P.S.  Našel jsem dodatečně tabulku

Milan Exler:
Ano, třetí písmeno je typ šňůry: L je lehká, S střední a T těžká. Označení CYLY, CYSY, CSSS (silikon),  CGLG, CGSG, CGTG (guma). Jak jednoduché. Ale zato dnešní značení, to je hnus velebnosti.

Milan Karvánek:
Citace: Petr Doležal  30.12.2008, 20:59

Já našel ve svých starých podkladech, že třetí písmeno S je střední šňůra. Z vlastností šňůry vyplývají jemně laněné žíly a měkčené PVC.
Ale nevím to jistě, nechci polemizovat s praktikem. 
P.S.  Našel jsem dodatečně tabulku

Je to tak, jen jsem to neřekl dost precizně  o:-) ,  a také je pravda, že v praxi jsem ještě šňůru CYLY ani CYHY ještě neviděl i když možná existovala, protože se bohužel bavíme o již nepoužívaném označení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana