Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Tištěný časopis, digitál a skutečná hodnota obsahu
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Tištěný časopis, digitál a skutečná hodnota obsahu  (Přečteno 1153 krát)
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
*

Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.

« kdy: 13.07.2026, 08:02 »

Tištěný časopis, digitál a skutečná hodnota obsahu
    Papír nezmizel. Jen přestal být samozřejmostí. V době, kdy informace proudí přes sociální sítě, mizí v algoritmech a stále častěji je přepisuje umělá inteligence, začíná být otázka odborného obsahu důležitější než otázka formátu. Co má dnes větší váhu: rychlý digitální dosah, tištěná stopa, osobní autorita, nebo schopnost média nést odpovědnost za to, co zveřejní? Rozhovor s Tomášem Měřínským ukazuje, že skutečný problém neleží mezi printem a digitálem, ale mezi povrchem a hloubkou, mezi klikem a důvěrou, mezi obsahem, který jen proletí kolem, a textem, ke kterému se lze vrátit, protože má autora, paměť a smysl.

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?

Tištěný časopis, digitál a skutečná hodnota obsahu

Zaznamenáno

Elektrika NENÍ časopis!
Jan Yossarian
*

« Odpověď #1 kdy: 13.07.2026, 13:36 »

Pan Měřínský má správnou úvahu o printu. Bohužel dnes už těžko najdeme někoho, kdo chce tisknout. Lidi, kteří by to četli by asi byli, ale i ti jsou už postavení před snazší elektronickou možnost.
Teď řešíme v jiném vlákně padající byznys model standardizace ČAS. Proč by se neměl změnit workflow Agentury když se celý svět točí jinak? Vydavatelé knih se dnes snaží prorazit navíc e-booky, audioknihami a různými akcemi. Aby zachránili alespoň stopy prvotního byznysu. Tištěnou knihu. Tištěnou knihu mám stále raději. Tištěnou normu a časopis už zdaleka tolik.

Ale co má Kniha, tištěný časopis a norma společného? Ten časový otisk! Kdyby už za první republiky publikovali v html, tak čert ví, co se dnes dochová za originální kopii. Dnes to opravdu není o tom zda papír ano, či ne. Je to o správné kombinaci v místě a času!

Krom toho www původního časopisu ELEKTRO nejsou už dlouho dostupné!
Zaznamenáno

Marketing ti kreslí svou mapu ke štěstí na celý život, ale co když chceš jít vlastní cestou?
Jaromír Táborský
Neverifikovaný uživatel @6

Elektrika kope dle ČSN

« Odpověď #2 kdy: 15.07.2026, 21:15 »

Abych pravdu řekl, vidím to trošku jinak. Časopis se skládal vždy z přínosné a nutné části obsahu. Časopisy zmizely a to, co se teď nabízí je především ta druhá skupina, tedy reklamní. Inzerce. Na sociálních sítích je to jiné, ale vrchol nevkusu a zbytečnosti je jednoznačně LinkediN. Ale jak už bylo řečeno v jiném vlákně, nelze čekat žádnou kvalitu, když je to zdarma. Pro mne s papírovými časopisy skončila jedna etapa historie. Asi jako s gramofonovými deskami, magnetofonovým i páskami, cd, dvd. Jsou jiné formáty a jiné způsoby konzumace obsahu. Já jsem rád tady, když potřebuji něco rozebrat, napíšu do Elektriky a někdo se mi věnuje. Myslím minimálně nakopne správným směrem.
A taky jsem zjistil, že už se mi nechce odnikud odnášet nějaký papír. Vzpomínám na ty plné tašky z veletrhů a plné skříně v pracovně. To se opravdu změnilo.
Zaznamenáno

Když jsem na to už přišel, zjistil jsem, že jsem se spletl ale kupodivu to bylo pravdivé :-)
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (1)

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.176 sekund, 23 dotazů.