Mohu připojit jednu zásuvku z třífázového obvodu?
Peter Holúbek:
Pri realizácii vašej predstavy by ste odborníka určite nemali vynechať. A šetriť ne elektrickej inštalácii tiež nie je na mieste. Buď na prívod k terajšej zásuvke osaďte malú plastovú rozvodnisu s prúdovým chráničom a ističmi (zásuvka musí byť samozrejme 5-pólová), alebo kúpte hotovú typovú zásuvkovú rozvodnicu osadenú istiacimi prvkami.
Vladimír Huba:
V žiadnom prípade nemôžete použiť zásuvku 230V na vyšší prúd ako 16A. Tiež max.predradený istič nemôže byť vyšší ako 16A. To je pre túto zásuvku strop.
Odber 18A musí byť vyriešený inak. Na zváračke predpokladám pohyblivý prívod, takže napojenie bude prevedené cez vidlicu. A najbližšia rada je 32A. Nevadí, že je na 3fázy a vy potrebujete 230V. Vo vidlici zapojíte len jenu fázu + N/PE. Myslím, že pôvodná zásuvka 400V istená 25A je použiteľná (pokiaľ je na 32A a viac).
Do drevnej skrinky nepatria žiadne elektrické zariadenia (pokiaľ nie sú špeciálne skonštruované) a už vôbec nie istič.
Peter Džubara:
Rozmýšlal som aj nad tým že by som to napojil tak že na zásuvku 400 V by som napojil iba jednu fázu a tak by som dostal 220V. Istenie pre 400 V je 25 A. Ale ak zváračka potrebuje 18 A istenie nemôže dôjsť k požiaru ak istenie pre 400 V odkiaľ chcem zobrať 1 fázu je 25A? Preto som chcel urobiť ešte 1 osobitný napr 16 A istič. V podstate som chcel vyrobiť takú predlžovačku kde by na jednom konci bola zásuvka pre 400 V a na druhom klasická pre 220 v len s tým že v zásuvke 400 V by som zapojil iba jednu fázu. len neviem či potom nehrozí nejaké riziko požiaru ak je tam vyššie istenie
Martin Novák:
A co tak zapojit do te zasuvky nejaky rozumny rozvadec (hotovy vyrobek) s jistenim na jednotlive zasuvky a proudovym chranicem?
Peter Džubara:
No viem že to by bolo najlepšie riešenie ale koľko asi takýto rozvádzač stojí? chcel by som to urobiť čo najlacnejšie
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana