Mohu připojit jednu zásuvku z třífázového obvodu?

(1/4) > >>

Peter Džubara:

Kúpil som trafo zváračku a mám taký problém že pri zváraní mi často vyhadzuje ističe.

Je to preto lebo ističe pre zásuvky ktoré mam v dielni sú len 10A.

Zváračka potrebuje 18A istenie.
A preto sa chcem spýtať či je možné z krabice od ktorej mám potiahnutú zásuvku 400 V, potiahnuť osobitnú zásuvku pre 230V.

Chcem to preto tak urobiť pretože pre 400V mám 25A istenie.
A keby som zobral 1 fázu z tejto krabice a napojil to napríklad cez 18A istič  na osobitnú zásuvku tak by som mal len 230V.
Len potrebuje radu či sa to smie takto napojiť a ako to napojiť na ten istič.
Stačí ak čierny drôt (fázu) napojím cez istič do zásuvky 230V a stredný vodič a zelený nulák dám priamo z krabice do zásuvky 230V?
A mám ešte otázku či skrinka v ktorej bude istič môže byť vyrobená z DTD.
(drevotriesková doska).
A poradte aký istič tam dať.
Môžem si takúto inštaláciu vykonať sám alebo mám zavolať odborníka?

lyon:
Citace: Peter Džubara  08.10.2008, 18:16

Potrebujem radu. Nedávno som si zakúpil trafo zváračku a mám taký problém že pri zváraní mi často vyhadzuje ističe. je to preto lebo ističe pre zásuvky ktoré mam v dielni sú len 10A . Zváračka potrebuje 18 A istenie. A preto sa chcem spýtať či je možné z krabice od ktorej mám potiahnutú zásuvku 400 V,potiahnuť osobitnú zásuvku pre 230 V. Chcem to preto tak urobiť pretože pre 400 V mám 25 A istenie. A keby som zobral 1 fázu z tejto krabice a napojil to napríklad cez 18 A istič  na osobitnú zásuvku tak by som mal len 220V. Len potrebuje radu či sa to smie takto napojiť a ako to napojiť na ten istič.Stačí ak čierny drôt (fázu) napojím cez istič do zásuvky 220v a stredný vodič a zelený nulák dám priamo z krabice do zásuvky 230 V? A mám ešte otázku či skrinka v ktorej bude istič môže byť vyrobená z DTD.(drevotriesková doska). A poradte aký istič tam dať. Môžem si takúto inštaláciu vykonať sám alebo mám zavolať odborníka? ďakujem vopred za vaše rady.

,
zásuvku z uvedené krabice můžete napojit přesně, tak jak píšete, ale 18A jistič se nevyrábí musíte použít nejbližší v řadě tj. 20A. Tu DTD skříň v žádném případě nemůžete použít, ani žádnou jinou! Rozvaděč musí být vyroben od autorizované fy.,  která dá na to certifikát, jinak pokud si to uděláte sám, tak se stanete výrobcem a to nese velikou odpovědnost ....
Ještě mě napadá, zda se zásuvka bude nacházet ve venkovním prostředí nezapomeňte ještě přidat k tomu jističi proudový chránič!

Peter Džubara:

Nechcem robiť žiadnu rozvodnú skrinu ale len niečo také kde schovám ten istič. Asi ste ma nepochopili.Je dnoducho iba z krabice pôjde kábel k ističu a ten chcem schovať v nejakej skrinke. A tá nemôže byť z dreva?    A zásuvku neplánujem umestniť vonku.

lyon:
Citace: Peter Džubara  08.10.2008, 19:30

ďakujem....ja nechcem robiť žiadnu rozvodnú skrinu ale len niečo také kde schovám ten istič. Asi ste ma nepochopili.Je dnoducho iba z krabice pôjde kábel k ističu a ten chcem schovať v nejakej skrinke. A tá nemôže byť z dreva?    A zásuvku neplánujem umestniť vonku.

Já tomu rozumím velice dobře.... jakmile dáte do jakékoli krabice jističe, stačí i jeden, už to není "obyčejná" krabice, ale stává se z toho rozvodnice  a tím i všechny z toho plynoucí věci....
Když už bych chtěl něco dělat, tak si "aspoň" koupím nějakou plastovou krabici...

Peter Džubara:

Neviem ako to urobím s tou skriňou. Nerád by som tam kupoval nejakú drahú z elektro obchodu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana