Je mozne zvysit prurez zapojenim vice paralelnich vodicu v jednom kabelu?
Štefan Beláň:
TO: NomilnerJedna věc je normy znát a druhá je jim rozumět. Asi jste přehlédl, že je v obvodu proudový chránič. Co myslíte - jak velký zkratový proud bude v ochranném vodiči PE a hlavně jak dlouho? Opravdu si myslíte, že pro proudový chránič (v tomto případě 30mA) je vodič CY-1,5mm2 nevyhovující?
Petr Moravec:
TO: Beláň
Zkratový proud bude dán impedancí poruchové smyčky ovšem ten čas bude opravdu krátký :-).
Marián Nomilner:
To: BeláňPoužitie prúdového chrániča som skutočne prehliadol! Uvažoval som so skratovým prúdom, a preto som sa dosť čudoval... Prepáčte!
Jiří Fuksa:
To Beláň
Pochopil jsem Vaše řešení ze dne 13.10. 11.24 hod, které sám nazýváte řešení z nouze. Můžete mi však upřesnit z čeho pak vychází Vaše tvrzení ze stejného dne v 13.26 hod, kdy trváte na skutečnosti, že vodič PE za proudovým chráničem může být ve Vámi použitém případě 1/2 průřezu fázového vodiče? Nebo platí tabulka 41 nn ČSN 33200-4-41?
Štefan Beláň:
TO: FuksaKdyby jste pozorně četl příspěvky p. Nomilnera, tak již víte odpověď. Je to tam uvedené. Ochranné vodiče se dimenzují zjednodušeně podle tabulek a v nouzi podle výpočtu tak, aby byla zajištěná funkce ochrany, v tomto případě samočinným odpojením chráničem. Můj názor vychází z ČSN 33 2000-5-54, čl. 543.1 - Nejmenší průřezy ochranných vodičů, kde je uvedeno: Průřezy ochranných vodičů musí být buď- počítány podle 543.1.1., nebo- vybrány podle 543.1.2
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana