Je umístění sporákové kombinace přímo nad sporákem v pořádku?

<< < (2/3) > >>

Václav 3:
Díky elektronické regulaci mnoha nových sporáků, kde je nebezpečí proražení polovodičového spínacího prvku - triaku - daleko vyšší než porucha klasického vícepolohového spínače, tak bych tu sporákovou kombinaci úplně nezatracoval, hospodyně určitě snáze vypne v případě poruchy sporák v kuchyni než když musí hledat v rozvaděči správný jistič. Ovšem určitě ji umístit mimo prostor sporáku, tak aby nebyla zapářená, rozpálená od vaření a aby se na ní nemuselo natahovat přes rozpálené hrnce

Patrik Augustin:
to Novak: ja nikomu nechci do niceho kecat.Ted jsem kreslil take byt cely se realizuje a treba zrovna vcera jsem se domlouval s kuchynare jak to bude vypadat.Nastes ti mam prave toho kuchynare ktery mi presne nakresli na zed kde co pozaduje a ne ze si musim domyslet jak to bude vypadat.Moje reakce na jeho otazku byla ze by si to mel probrat s dannym projektantem.R ikal jsem mu i to ze bych se zeptal projektanta na to jake urci prostredi nad plochou sporaku a ze podle toho se musi volit IP vypinace a dalsi veci.Ja jsem chtel pouze slyset nazor kolegu RT a projektantu zda je to v poradku ci nikoliv pripadne zda se s tim jiz nekdo s podobnym pripadem setkal.Urcite nebudu kecat nikomu do jeho prace.Presne jak rikate onen subjekt je za svoji praci odpovedny.Klid ne je mozne ze nakreslili kombinaci jinam a investor si vymyslel po realizaci jinak rozmisteni kuchyne.Obklad y pry tam nejsou takze asi nejmensi zlo bude presekat nebo zrusit sporakovku uplne ale co s kratkym kabelem?Kuchyne jsou nevdecne hlavne pro kresleni.Vzdy do provadeci dokumentace pisu ze je nutno pred zapocetim praci upresnit s kuchynarem presne rozmisteni jednotlivych prvku.Jinak se to asi neda pokud to tedy neni kuchyne standard od nejakeho vyrobce ale je to kuchyn primo na miru.
Takze logicky a prakticky sporakovka nad deskou je blbost ale na to asi projektant ani elektrofirma slyset nebude pac je to nezajima v pripade ze to neodporuje primo nejakemu clanku CSN.
Jeste pockam na pana Belane ten ma nejvetsi prehled v CSN treba se vyjadri.
Jinak vsem  (poklona)

Vladimír Kadlec:
Není projektant jako projektant. Vzhledem k tomu, že projektování elektrických zařízení je živností volnou, u níž se pro vznik živnostenského oprávnění a provozování živnosti vyžaduje pouze splnění všeobecných podmínek, podmínka splnění odborné ani jiné způsobilosti není stanovena, jsou v odbornosti projektantů značné rozdíly. O tom jsem se měl možnost přesvědčit nedávno při podávání stanoviska k projektu zpracovaném jednou renomovanou firmou, kdy projektant elektro v celé dokumentaci třífázovou napěťovou soustavu TN-S označoval jako  3PEN 3x230V 50Hz TN-S, namísto 3NPE~50Hz 400V/TN-S (viz ČSN 33 2000-3/Z2). Ale je vidno, že tací zde, naštěstí, mezi námi nediskutují.

Pavel Horský:
Citace: Kamil Novák  18.09.2008, 20:56

Aby bylo jasno - nejsem projektant, nikdy jsem nebyl a 9 z 10 projektantů nemám rád.  (dabel) Sám poměrně často žasnu, co lze namalovat za zvěrstva a kdysi jsem měl také snahu tato zvěrstva napravovat.

K obraně projektantů... .............c o dokáže zrevidovat spousta revizních techniků, z toho se člověku opravdu zatočí hlava a sevřou pěsti.
Berme to tak, že vyčůránkové a podobná havěť je i v našich řadách stejně tak v hojném počtu, jako v jiných oborech. S tím asi nic nenaděláme a házet na sebe vzájemně špínu......to se mi trochu zajídá i když jsem to před chvílí sám nakousl  o:-)
Projektant sice namaluje do půdorysu vývod na sporák zpravidla na střed sporáku, ale tím určitě není myšleno, že bude vývod nad sporákovou deskou. Jestli to pak zmiňovaní elektrikáři sami takto domysleli, no tak to je pak problém. Přesné rozmístění spínačů a zásuvek v prostorách kuchyňských linek řeší většinou sám dodavatel kuch. linek v předloženém montážním plánu.

Zdeněk Pikhart:
Už v dobách, kdy jsem byl v učení se sporákový kombinace dávaly nad varnou desku. Nikdy se mi to nelíbylo a pokud to jde vyhledávám jiná řešení, ale dodnes jsou ty sporákový kombinace funkční.
Založení hrncema asi moc nehrozí, málokdo vaří na všech plotýnkách ve velkejch hrncích.  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana