Je umístění sporákové kombinace přímo nad sporákem v pořádku?
Václav 3:
Citace: Zdeněk Pikhart 19.09.2008, 15:47
Založení hrncema asi moc nehrozí, málokdo vaří na všech plotýnkách ve velkejch hrncích. ;D
V tom určitě není zásadní problém, pokud to není zrovna velkokuchyně, ale zkuste vypnout sporákovku v okamžiku, kdy se vám přesně před ní vaří i v malém hrnci voda a přesně tato plotýnka nejde z nějakého důvodu vypnout.
Patrik Augustin:
to horsky: Ja maluju vyvod na sporak taky na prostredek sporaku.Ale v pripade ze to realizuji sam tak mi je jasne ze tam nedam sporakovou kombinaci pac stejne si to necham presne urcit od kuchynaru.Otaz ka znela zda je proti takovemu nesmyslu opora v nejake norme.Pomalu aj na uprdnuti mame normu a ja potrebuji argumentovat nejakym clankem.pokud to nikdeneni uvedeno jako treba v 33 2000-7-701 umisteni zasuvek a vypinacu v koupelnach tak mi muze vzdy protistrana jako projektant a elektrofirma tvrdit ze pokud to neni zakazano tak je to povoleno.Ze se to tak nedela to vime vsichni ale cim muzu argumentovat.Z atim jsem nic nenasel.Je nejaka norma na kuchne a umisteni ovladacich prvku v nich?Vim jen o nejake na nabytek a s uzardenim se priznam ze ji nemam ale pracuji na tom aby se ke mne dostala.Nekde ji tady zminoval pan Belan.
Otakar Dosbaba:
No a což dílo nepřevzít z důvodu závažného provozního nedostatku? V tomhle případě je ve výhodě investor, pokud to tedy již náhodou nezaplatil předem.
Pavel Horský:
To Augustin: dobrý argument je třeba takový, že sporáková kombinace umístěná na stěně uprostřed sporáku nemá ani potřebné krytí IP. Co třeba páry z hrnců? Stačí že bude pára z pod pokličky funět přímo na tu nešťastnou spor. kombinaci a je hotovo. Nemluvě o tom, že je to prostě prasárna.
Patrik Augustin:
to Dosba: to jsou takove ty developerske byty chtej za nej 2miliony a setri kde se da.Zasuvky CYKY 3x1,5 10A jistic svetla tahana 0,75 nebo 1mm vodici.
To Horsky: Presne tohle byl take jeden z mych argumentu ze urcite nebude vyhovovat kryti a zarozen sem kamaradovi poradil at se zepta projektanta na vlivy ktere jsou nad sporakem :-) Vic uz pro nej asi udelat nemohu pokud si me neobjedna primo investor.
Jinak diky vsem za podnety.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana