Může se jako jistič před elektroměrem použít jistič?
Petr Mužík:
...jak se říká" "Jiný kraj, jiný mrav", když budu mluvit za E.On (břeclavsko, hodonínsko)...tak se právě dbá na barevnou páčku jističe...
Rozmahel Vladimír:
Je jistě lepší vyšší hodnota, ale ve velmi málo případech zkratový proud sítě v místě přípojky RD dosahuje 1kA. Důležitější stran těchto proudů jsou výkonové pojistky v poj.skříni, které vypnou cca 100kA.
Miloslav Dunda:
(poklona) všem za odpovědi. Měl jsem na mysli zda někdo nezná nějakou vyhlášku, ve které by to bylo uvedeno. Mám totiž pocit, že jsem to v nějaké elektrizační vyhlášce četl. Vzhledem k tomu, že každý vždy osazoval 10kA tak jsem se tím vůbec nezabýval. Co se týká té barvy páčky, tak už to vyžadováno není. Od té doby co OEZ vyrábí novou řadu jističů bez barevných páček je požadavek pouze nezáměnné označení proudové hodnoty a to asi i u EONu. (poklona) všem za věnovaný čas u počítače a za dobré rady.
Václav 3:
Ano, OEZ vyrábí nové jističe s označením LPN, které mají páčky v barvě těla jističe, ale vedle popisu mají obdélníček v barvě odpovídající hodnotě, takže označení hodnoty je provedeno neodstraniteln ě jak popisem, tak i barvou.
Malá poznámka na okraj, nepochopil jsem výrobce, proč zavedl novou řadu jističů, která není kompaktibilní ani s jeho původní řadou LSN ani s konkurenčími výrobky ( např. FaG/ Moeler ) tak, aby bylo možno použít fázovou sběrnici ( hřeben ) pro propojení vstupní strany jističů.
Radek Červený:
Citace: Václav 3 13.09.2008, 20:45
Malá poznámka na okraj, nepochopil jsem výrobce, proč zavedl novou řadu jističů, která není kompaktibilní ani s jeho původní řadou LSN ani s konkurenčími výrobky ( např. FaG/ Moeler ) tak, aby bylo možno použít fázovou sběrnici ( hřeben ) pro propojení vstupní strany jističů.
Nic si z toho nedělejte, u tohoto výrobce jsem dodnes nepochopil mnohem víc věcí... ;)
Snad merketinkový tah, doufají, že když odejde jeden jistič, tak vyměníte celou náplň, ale má to obrácený efekt. To raději rovnou osadím jističe od jiných výrobců, které v budoucnu mohu dle potřeby libovolně vyměnit za jiné, bez obav, že za dalších deset let zase bude nová řada LXY, která zase nebude kompatibilní s tou dnešní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana