Jaký typ světla použít nad sprchový kout?
Jaromír Urbanec:
Citace: Lubomír Jindra 25.09.2008, 22:21
Už ne. (poklona) Co říkáte na tohle? Akorád je to podle staré normy, takže ehm ehm ta stále existující a nikdy nezrušená zóna číslo 3 (poklona) je v celém zbytku koupelny, ovšem bez jakýchkoli zvláštních požadavků.
(nějak mě bolí v zádech ;))
ani ten obrázek není úplně v pořádku - čtyři zóny a pět barev :D, výška kde končí 2 není také uvedena
Štefan Beláň:
Citace: Rozmahel Vladimír 26.09.2008, 07:42
.......To, že oba požadavky na krytí spolu souvisí a bylo by logické na to v normě lépe upozrnit je námět na dobře prodejnou knihu. Informace holt stojí peníze. o:-)
(jednicka) No jasně, možná se už připravuje TNI (pro neznalé Technická Normalizační Informace). ;D
PS: Ti dnešní podnikatelé za státní peníze v tom ale umějí chodit. :o
Ondružka Pavel:
Citace: Lubomír Jindra 25.09.2008, 17:01
Dobrý večer, jen pro pořádek zóna 3 je zrušená.
Šlo by to, ale je to nestandartní polovičaté řešení, ke kterému by mě nedonutil ani nejlepší přítel :) Aby to mělo smysl, tak přes chránič musí jít všechny obvody v koupelně, které musí být v provedení TN-S tedy tři vodiče.
A protože mám rád přirovnání ;) tak Vámi dotazované řešení je stejné jako nazout na zimu jednu zimní pneumatiku.
(poklona) . Takže bylo by nepolovičaté řešení namontovat do rozvodnice chránič na světelný okruh celého přízemí (kuchyň-chodba-koupelna)? Světla v koupeně nejsou samostatně a nelze tam přivézt sólo drát z rozvodnice. (poklona) za odpověď.
Lubomír Jindra:
Citace: Ondružka Pavel 27.09.2008, 12:59
(poklona) . Takže bylo by nepolovičaté řešení namontovat do rozvodnice chránič na světelný okruh celého přízemí (kuchyň-chodba-koupelna)? Světla v koupeně nejsou samostatně a nelze tam přivézt sólo drát z rozvodnice. (poklona) za odpověď.
Přes proudový chránič musí být zapojeny všechny obvody v koupelně, světela i zásuvky, pak teprve to nebude polovičaté řešení. Pokrytí dalších místností ničemu nevadí.
Ondružka Pavel:
Citace: Lubomír Jindra 27.09.2008, 13:37
Přes proudový chránič musí být zapojeny všechny obvody v koupelně, světela i zásuvky, pak teprve to nebude polovičaté řešení. Pokrytí dalších místností ničemu nevadí.
(poklona) . Zásuvka je sólo chráněná chráničem v rozvaděči. Světla nebyla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana