Pro který rozvod elektroinstalace se rozhodnout? Podlahou nebo stropem?

(1/4) > >>

Jozef Haris:
Elektrikář mi bude dělat rozvody v domě a mám se rozhodnout jak to chci.

1. vedení všech rozvodů světel a zásuvek podlahou a potom nahoru do vypínačů a světel a zásuvek
2. vedení všech rozvodů  pod stropem a potom dolů do zásuvek a vypínačů přes krabice.

Můžete mi napsat, které řešení je lepší a proč nebo je i nějaké jinačí?

Kamil Novák:
V prvé řadě by vám klady i zápory obou těchto variant na vaší konkrétní stavbě měl vysvětlit váš elektrikář.

Jozef Haris:
No řekl mi  jenom, že výhoda vedení pod stropem je možnost opravy a fungování dalších zásuvek při vyhoření 1 zásuvky a nepoškození kabelů které by ležely na zemi při pracech

Kamil Novák:
Citace: Jozef Haris  21.08.2008, 10:03

No řekl mi  jenom, že výhoda vedení pod stropem je možnost opravy a fungování dalších zásuvek při vyhoření 1 zásuvky...

Tak tomu tedy nerozumím.  :o

Citace: Jozef Haris  21.08.2008, 10:03

... nepoškození kabelů které by ležely na zemi při pracech

To je pravda.

Milan Karvánek:
TO je věc realizační dokumentace a přípravy výroby. Pokud je ke stvbě dostatek podkladů aby byl dodržen soulad s ostatními profesemi je to věc montážní firmy který z normami povolených způsobů uložení vedení použije. Většinou se to v praxi kombinuje právě s ohledem na stavbu a ostatní řemesla. Zrobna tohle je věc, kterou by se investor vůbec neměl zabývat. Ale už podle vaší první věty "elektrikář mi bude dělat... a mám se rozhodnout jak to chci..." je vidět, že to řešíte nějak "po sousedsku" ,  těžko radit, tohle mi nesedí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana