Je v současné době nějaká platná norma ČSN na revizi antistatické podlahy?
František Šohajda:
Aby jsme to nepletli..... (dance)
"Antistatika" ve zdravotnictví (hovorově) je něco jiného jak průmyslová ....
Při jedné rekonstrukci op. sálů si montážní firma dovedla majitele firmy na revizi (Antistatiky) a ten provedel jaké si měření které dělá v průmyslu.Neměl revizního technika! (VTZ)Prý nemusí na to být!
Udělal asi 3 stránkovou "revizi", hodnoty jsem nikdy ve zdravotnictví neviděl...
Firmu nebudu jmenovat,ani majitele ale zabývají se "antistatikou" jako ESD obaly,odsávání zplodin,ESD nábytel, výrobní stroje,letovací technika ,nářadí, optická zařízení,ESD kartáče,ESD vysavače a další....
Ochrana před ESD výboji a další....To má jiné normy (i jak to publikoval) (norm)
Kamil Novák:
Citace: Radim Strycharski 09.10.2024, 13:03
Dávám to do přílohy 60079-32-1. Je tam i odkaz na 61340-1.
JPP je uváděna v čl. 4.4, dávám to do přílohy 61340-6-1.
To je riziko z elektrostatick ého výboje nebo riziko úrazu el.proudem u zařízení vn nebo co je to za riziko?
Norma, ve které se uvádí, že se vztahuje na zařízení, která poskytují zdravotní péči včetně nemocnic, středisek zdravotní péče a klinik, a která poskytuje technické požadavky a doporučení pro potlačování elektrostatick ých jevů v zařízeních zdravotní péče, není relevantní??
Když podle řady 60079-x dokážete zrevidovat antistatickou nebo staticky vodivou podlahovou krytinu se závěrem, že vyhovuje (nebo ne), tak je to vaše volba.
Podle mne jsou vámi uváděné pasáže spíš beletrie, operující s pojmy "návod, doporučení, například...".
A na tom revizní technik (podle mne) nemůže "stavět". :-(
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 09.10.2024, 17:04
Aby jsme to nepletli..... (dance)
"Antistatika" ve zdravotnictví (hovorově) je něco jiného jak průmyslová ....
Ochrana před ESD výboji a další....To má jiné normy (i jak to publikoval) (norm)
Přesně !
Ochrana před působením statické elektřiny má ve zdravotnictví naprosto jiné důvody než v průmyslu.
Kamil Novák:
Citace: Zdeněk Antonín Zeman 09.10.2024, 11:33
A která je relevantní. To se tady snažím zjistit už od začátku, ale nějak se nedaří.
Proč to potřebujete vědět vy? Ať si to dohledá ten váš revizní technik. Je to jeho dílo.
Mě to před pár lety trvalo pár hodin než jsem se proklikal souvislostmi, tak když se tím chce živit, ať pro to něco udělá... (norm)
Zdeněk Antonín Zeman:
Citace: Kamil Novák 10.10.2024, 01:53
Ať si to dohledá ten váš revizní technik.
Není to můj revizní technik.
Citace: Kamil Novák 10.10.2024, 01:53
Proč to potřebujete vědět vy?
Protože mě to z profesního hlediska zajímá.
Proto jsem se obrátil na toto fórum, neboť jsem se domníval, že se tady pohybuje velké množství odborníků, kteří rádi a nezištně poradí. Místo toho jsem se dočkal arogantního až urážlivého chování:
Citace: František Šohajda 08.10.2024, 17:59
Na op. sálech a RTG je tento článek normy úplně mimo! (dance)
Tam se toto nikdy nepoužívá.Vidí m to porvé v životě,že to někdo napíše ?
To jste úplně mimo!!
a nebo knížecích rad:
Citace: Kamil Novák 08.10.2024, 15:25
Když chce ten vámi zmiňovaný revizní technik posuzovat podlahy, tak by si měl problematiku dostudovat. (norm)
To pan Novák:
Pokud nechcete nebo nemůžete z jakéhokoliv důvodu poradit nebo nechcete zveřejnit svoje Know-how, které jste jistě pracně za ta léta práce ve zdravotnictví získal, respektuji to. Pak by ovšem bylo lépe, kdybyste do této diskuze nevstupoval.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana