Bude mít po několika letech rozvaděč vliv na kvalitu CD s dokumentací?
Martin Novák:
Citace: Lubomír Jindra 30.07.2008, 14:54
Mám několik CD z dob kdy prázdné stálo 400,-Kč a pořád jsou čitelná. Zřejmě proto že jsem je nikdy nikomu nepůjčil.
Ono je taky docela rozdil mezi temi CD "za 400", ktere se pred 10 lety vyrabeli skoro jako kozmicka technologie (naprosta cistota vstupnich surovin, cistota prostredi jako pro vyrobu chipu, kontrola kazdeho vyrobeneho kusu) a tim co dneska seka Cong a Yong v garazi za 0,05€/kus.
Taky mam doma jeste nekolik "zlatych" medii Kodak pro profi archivaci, ktere i po skoro 13 letech jedou bez zavad, mel jsem ale treba i jednu serii CD Imation, ktere uz rok po napaleni vykazovali problemy se ctenim a po dvou letech jsou nepouzitelne. Podotykam, ze mluvim o zalohovacich mediich, ktere nikam nepujcuju, nikde se mi nevali a bezprostredne po napaleni jsou uschovany v trezoru na media ve sklepe (stala teplota, sucho, tma).
XL:
Kazeta C60 Sinclair, C90 C64, Disketa C64, disketa 5,25" PC SD a DD, 3,5" PC, ZIP mechanika, HD ZIP, asi 3 druhy pásek, magnetoopt. disk 2x , CD, MD, HI MD, DVD, HDDVD, Blue Ray a našly by se i další formáty na kterých jsem měl nebo mám doma nebo v práci nějaká data a to nemluvím o formátech dat. Jediný spolehlivý prostředek na cca 20 let je PAPÍR, jen to chce více místa.
Petr Doležal:
A tak to já pamatuji záznam na děrnou pásku a floppy disky 8" . Dvě záznamové jednotky v bedně od Zbrojovky Brno "hmotnily" cca 15 kg
Jaroslav Hasala:
Citace: Lubomír Jindra 30.07.2008, 14:54
Rukama mi prošlo už hodně CD a nikdy se mi nestalo aby bylo nečitelné z neznámého a přesně definovatelnéh o důvodu.
To já to mám přesně opačně, mám doma stovky CD, které jsou nečitelné z neznámého a přesně definovatelnéh o důvodu.
Podle mého soudu je CD i DVD formát značně nespolehlivý a velmi citlivý na různé druhy poškození. Už aby se začalo používat něco jiného ...
Třeba pro revizní zprávy osobně používám kombinace různých metod archivace.
Mám je uložené na dvou domácích PC, v laptopu, na CD a DVD a část také na internetu, na dvou různých místech - z toho jedno "free" skladiště (zdarma), další kopie je na webovém prostoru, který jsem získal s doménou (placená služba).
Kromě toho existují také v papírové formě. Dost dobře si nedovedu představit situaci, že bych o všechno přišel.
Jaroslav Molák:
Investor podle stávajících předpisů je povinen vám předat dokumentaci stavby. Stávající předpisy upřednostňují psanou formu, která se jeví pořád praktičtější. Dokumentaci v elektronické formě si ponechte pro svoji případnou budoucí potřebu.
Rozvaděč není tím správným místem pro uložení CD disku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana