Jak zmerim napeti a proud v zasuvce a treba na jisticich a chranicich?

<< < (3/4) > >>

Vasil Ceral:
Dle mého tyto multimetry slouží pro kutily co si změří napětí ve vozidle do 24 V.Nic více. Elektrika se nedá pochopit pár návody, na to je potřeba celoživotní vzdělávání.Vas il.

Jan Kelbich:
Pane Minaříku, jistě máte pravdu, že práce na elektrických zařízeních (tedy i měření) je vyhrazená činnost a je tedy potřebná předepsaná kvalifikace, jednoznačný souhlas. Ale, že by nemělo být možné si koupit multimetr ? To mi přijde už tedy hodně, hodně přehnané. Pokud si s ním takový kutil doma měří rezistory, kontroluje nahrávací šňůry apod.,  tak myslím, že v tom případě nic nehrozí.
Nechci se vás dotkout, předem se omlouvám, ale Vaše představy mi už poněkud připomínají spíše Orwellovo 1984.

Jan Alin:
Citace: Jan Kelbich   25.08.2008, 21:11

připomínají spíše Orwellovo 1984

Neudržel jsem se :).  Já být vámi tak si to přečtu ještě jednou.

anonymní_anonym:
Citace: Miroslav Minařík  24.07.2008, 23:16

Docela by mě v této souvislosti zajímalo, pokud je takové místo jako oblast jističů označeno jako VTZ, proč se tyto přístroje volně prodávají. Pokud totiž toto vše bude volně prodejné, tak my jako stát schvalujeme kutilství ze zákona...

Ono to asi trochu souvisí s tím, že
 - když se chce, aby někde jeli řidiči max. 60 km/h, tak se tam dá 40-ka
 - když se chce, aby řidiči neřídili namazaní, tak se uzákoní 0,0 promile - přitom každý doktor vám řekne, že to je nesmysl, protože každý člověk má nějakou nenulovou fyziologickou hladinu
atd. atd.

V tomto kontextu lidé přirozeně vnímají, že žádný zákon/předpis/nařízení se nemyslí tak úplně doslova, že to ze setrvačnosti přetrvává z doby komunismu, kdy to bylo zcela účelové: aby se vždycky na každého něco našlo, když by to bylo zapotřebí.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: anonymní_anonym  25.08.2008, 22:52

V tomto kontextu lidé přirozeně vnímají, že žádný zákon/předpis/nařízení se nemyslí tak úplně doslova

Na to si dejte pozor. Orgány činné v trestním řízení si obvyke myslí něco jiného.  >:(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana