Věřili byste tomu, že možnost jak ušetřit je si sbastlit elektriku sám?
Čestmír Kubáček:
Ideální článek pro tuto uspěchanou dobu. Pokud si vzpomenu na bývalého kolegu rekonstruujici ho elektro na velké hale, jedoucího do obchodu pro přívod do rozvaděče a po pár telefonátech dovezl místo 27m 5J25ky 100m 5x2,5ky se slovy stačili mi 2000 a máme ještě rezervu... Ano i odborník udělá chybu. Nedokážu si pak představit laika, který jde jen po ceně.
Pavel Horský:
Nedávno jsem slyšel od kolegy hlášku, že v Německu nemá možnost běžný smrtelník, laik, koupit cokoli od elektromateriá lu. Pokud se tam vypraví za prací český živnostník a něco zapomene doma, má velikou smůlu.
Důvod?
Údajné potlačení melouchářů.
Pokud pak řekne melouchář kámošovi, živnostníkovi o nějaký materiál, je pak již na jejich osobní domluvě.
To se mi líbí, nevím však, zda je to uplně pravda.
Miroslav Minařík:
Ty, jako spotřebitel máš právo si koupit cokoliv, co není zákonem zakázáno, či omezeno.
Jak by asi zněl zákon zakazující, či omezující nákup proudového chrániče, který paradoxně má zachránit život?
Na adresu jných ...
Na jednu stranu mají někteří plnou hubu svobody a demokracie ale ti samí chtějí stále něco regulovat.
Neznáte to odněkud?
Pavel Horský:
Jestli má svoboda spočívat v tom, že si mohu koupit součástku vyhrazeného technického zařízení a sám si ji instalovat a tím způsobovat ohrožení druhých osob, pak je ta definice nějaká nedotažená.
Ale budiž.
Pak si ale nesmíme stěžovat, že se do elektriky sere každý blb, co má doma šroubovák s dřevěnou rukojetí a vadasku po dědovi.
Chránič samozřejmě přispívá k ochraně života, ale i ten musí být správně nainstalován.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroslav Minařík 11.06.2015, 11:34
Jak by asi zněl zákon zakazující, či omezující nákup proudového chrániče, který paradoxně má zachránit život?
Blbě zapojený PCH život spíš ohrožuje.
Ale jsem taky proti jakýmkoliv omezení. Lidé jsou svéprávní, ať si každý dělá, co uzná za vhodné. A samozřejmě ať nese za své činy plnou odpovědnost.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana