Jaké používáte při projektování schématické značky?
Petr Doležal:
Citace: Radek Červený 18.07.2008, 07:53
.... stačí tam přihodit legendu použitých značek a dobrý elektrikář s tím nebude mít problém....... .
Přesně tak.
Já "svoje" značky používám proto, že jsou poměrně úzké a vlevo od nich mám místo na popis typů. Vícepólové přístroje dělám s jednou čárkou a k ní popis 2p, 3p, 4p.
Jinak si myslím, že značky by měly být výstižné pro elmontážníky, kterým netřeba značkou sdělovat, že jistič má tepelnou a elmagnetickou spoušť. To každý z branže přece ví a uživateli to stejně nic neřekne.
P.S. To Novák: :) stejný názor ve stejný čas 09:04
Petr Doležal:
Přidám další. Jak jste se vyrovnali se spínací tabulkou různých vačkových přepínačů ? Já vůbec ne. Vadí mi neustálé "přepínání očí" z tabulky na kontakty spínače v obvodech. Používám proto styl ze 70. let
Otakar Dosbaba:
Také se mi nejvíce zamlouvají značky dle Petra Doležala. Nicméně, kdysi jsem si vyhrál s překreslením některých značek dle katalogu výrobce a tak je jedno, zda přetáhnu myší tu a nebo jinou značku. Pak také může vypadat schéma rozvaděče třeba i takhle: ... :)
Rozmahel Vladimír:
Zásuvky v koupelně nemají 30mA?
Otakar Dosbaba:
Které máte na mysli? :) Pokud vás mate údaj OEZáckého OFI40 .../030/..., jde o údaj v mA. 300mA by bylo značeno .../300/...
Moeller to značí v A: .../003 a .../03.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana