Jaké používáte při projektování schématické značky?
Kamil Novák:
TO Dosbaba :
To je přesně to, co jsem uváděl výše. :(
Proč by např. mělo být rozkresleno vnitřní zapojení RCD, to mi prostě uniká.
Typický příklad zbytečně složitého a tím těžko přehledného malování.
I u projektů prostě platí, že méně je někdy (skoro vždy) více. ;)
Rozmahel Vladimír:
Máte pravdu, je to správný údaj z katalogu.
Otakar Dosbaba:
To Kamil Novák: No vždyť jo, proto jsem za ten příklad hodil i úsměvného smajlíka. Na druhou stranu, zažil jsem i několik montétů, kteří když to nemají polopatě, tak... se pak někdy řeší i menší počet nulových můstků než chráničů. Sem tam se to hodí i pro lepší popis vývodů a jejich identifikaci návlečkami. Navíc, maluje se s tím PC, ne já. Kdybych to měl malovat růčo po staru, zajisté bych tuto značku neznal. Ale jsem téhož názoru, že v jednoduchosti je síla. :)
Václav 3:
Značka kolegy Doležala vystihují podstatu a to je důležité, komplikované malůvky jsou hezké možná k vysvětlení principu, tudíž do odborné literatury a na školu, elektrotechnik by už měl vědět, jak to funguje a tudíž mu stačí značka, která jednoznačně rozliší daný typ. Používám prakticky stejné značky a nikdy nevznikl problém z nepochopení, co která znamená.
Milan Karvánek:
Ano, v jednoduchosti je síla i můj názor, značky kolegy Petra Doležala pro chránič jsou pěkné a výstižné jen malá otázka je to zcela vlastní výtvor, nebo vychází z "nějaké normalizované značky"?
V příloze uvádím 9 různých značek jak je generuje jeden kreslicí program jaký je podle vás jejich význam?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana